CookiesCasio Exilim EX-Z280 digitale camera met HD video

18 augustus 2009 12:09 door Hans Wind

Casio Exilim EX-Z280 digitale camera met HD videoCasio introduceert een nieuwe camera voor het hele gezin: de Exilim Zoom EX-Z280. Of het nu gaat om het vastleggen van een verjaardagsfeestje, een familieweekend of mooie portretfoto’s van het gezin: de nieuwe Exilim EX-Z280 maakt van elk moment een onvergetelijke herinnering. De camera combineert uitgebreide functionaliteit en fotografeerplezier in een compacte behuizing.

De nieuwe EX-Z280 is een digitale camera met een effectieve resolutie van 12,1 megapixels, een 26 mm-groothoeklens en 4x optische zoom in een stijlvolle, slanke en compacte behuizing. Het toestel is uiteraard voorzien van de laatste geavanceerde Casio features, waaronder een CCD-shift-beeldstabilisator en gezichtsherkenning.

Exilim Engine 4.0
Dankzij de EXILIM Enige 4.0 beschikt de EX-Z280 over ultrasnelle beeldverwerkings- en beeldanalysetechnologie. Hierdoor kunnen fotografen beelden direct op de camera bewerken en combineren. Casio ontwikkelde de nieuwe engine om mooie foto’s in hoge kwaliteit te maken met uitstekende kleurweergave en een groot bereik in kleurtonen. Bovendien staat deze garant voor optimale ruisonderdrukking, zelfs bij hoge ISO-waarden.

Verschillende nieuwe functies halen het maximale uit de Exilim Engine 4.0

Dynamische Foto-functie
Met deze innovatieve functie kunnen fotografen verschillende onderwerpen uit foto’s knippen en hiervan een bewegende reeks maken. De reeks is vervolgens te plakken in een andere foto en eenvoudig groter of kleiner te maken. Zo past de afbeelding perfect bij de nieuwe achtergrond. De fotograaf kan de creatie verder bijschaven door er een van de vooraf geïnstalleerde animaties aan toe te voegen. Bovendien kan op de camera zelf een filmpje gemaakt worden van de dynamische foto. Dit maakt niet alleen het fotograferen leuk, maar ook het bewerken van zelfgemaakte foto’s en filmpjes.

Make-up-functie
Naast gezichtsherkenning en het automatisch aanpassen van de scherpte en belichting is deze camera in staat de huid van gefotografeerde personen egaler weer te geven en schaduwen in het gezicht te verminderen. Zo helpt de camera de fotograaf bij het maken van prachtige portretfoto’s. De fotograaf kan kiezen uit twaalf niveaus van huidtinten. Het resultaat is vooraf te zien op het lcd-scherm, waarna de fotograaf kan afdrukken.

Night Scene-functie of Lighting-functie
De EX-Z280 herkent moeilijk te fotograferen situaties en zoekt daar de meest optimale instellingen bij. Bijvoorbeeld bij avondopnamen die vaak zorgen voor bewogen beelden, en bij tegenlichtopnamen die meestal resulteren in onderbelichte gezichten of achtergronden. Het enige wat de fotograaf hoeft te doen, is de ontspanknop indrukken om geslaagde foto’s te maken.

Tracking AF
De camera beschikt over een autofocusfunctie die automatisch een bewegend object volgt. Als het te fotograferen onderwerp uit beeld verdwijnt, registreert de camera dit. Komt het onderwerp weer terug in beeld, dan zoomt de EX-Z280 hier opnieuw automatisch op in.

HD-video’s
De camera beschikt eveneens over een HD-videofunctie. Fotografen hoeven alleen op de ‘Film’-knop te drukken om de mooiste filmpjes met in 1280 x 720p HDTV resolutie te maken.

YouTube™ Capture Mode
Gebruikers kunnen filmpjes opnemen en opslaan in precies het juiste formaat voor de wereldwijd populaire videowebsite YouTube™. Opgeslagen filmpjes zijn met de meegeleverde software eenvoudig te uploaden naar YouTube™.

Easy Mode helpt beginnende fotografen met eenvoudige camera-instellingen
De Easy Mode brengt de vele mogelijkheden van deze camera terug tot de basisinstellingen: beeldformaat, flits aan of uit en een zelfontspanner. Deze opties zijn duidelijk weergegeven in een vereenvoudigd menu.

Casio EX-Z280 prijs en beschikbaarheid
De Casio Exilim Zoom EX-Z280 is per september 2009 verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 199 euro incl. btw.

Bron: Casio


Casio EX-Z280 prijs vergelijking