CookiesCasio Exilim EX-ZR20

2 februari 2012 09:15 door Hans Wind

Casio Exilim EX-ZR20De Casio Exilim EX-ZR20 is een nieuwe digitale compactcamera met een groothoeklens van 25mm, 8x optische zoom en een totale zoomprestatie die gelijkstaat aan 16x zoom.

De nieuwe EX-ZR20 biedt hetzelfde gebruiksgemak als de ZR15 en ZR200 én de Rapid Shutter. Die zorgt ervoor dat er slechts 0,26 seconde tussen foto’s zit en heeft een zeer snelle autofocus van 0,13 seconde. De stijlvolle, compacte body omvat verder een breed aanbod van fotografiefuncties waarmee iedereen prachtige foto’s kan maken.

De EX-ZR20 maakt mooie foto’s en video in Full HD kwaliteit met slechts één druk op de knop. Dit is mogelijk door de Premium AUTO PRO- en Premium Auto Movie-technologieën van Casio. Premium AUTO PRO verbetert de kwaliteit van foto’s aanzienlijk, zelfs in moeilijke omstandigheden, zoals bij tegenlicht, ’s nachts en wanneer de fotograaf sterk inzoomt. Met Premium Auto Movie analyseert de camera automatisch een situatie om vervolgens de beste instelling te kiezen, inclusief voor Full High-Definition-video’s (FHD). Er zijn onder andere instellingen voor mensen, landschappen, nachtopnamen, macrofotografie, een blauwe lucht en boombladeren.

ISO 12800

De EX-ZR20 biedt ook geavanceerde functies voor het maken van funfoto’s. High-Speed (HS) Night Shot voegt foto’s samen, die op hoge snelheid achter elkaar zijn genomen en zorgt zo zonder flits voor heldere beelden van omgevingen die op het eerste gezicht te donker lijken. De lichtgevoeligheid van deze functie heeft zelfs een equivalent van ISO 12800. Art Shot biedt zeven verschillende effecten voor het maken van artistieke foto’s, zoals speelgoedcamera, soft focus, lichttoon, popart, sepia, zwart-wit en miniatuureffecten. Bij het maken van foto’s met een wazige achtergrond, zoals bekend van spiegelreflextechnieken, maakt Casio het mogelijk om uit drie verschillende ‘blur’-niveaus te kiezen.

Zoom

Gebruikers maken perfecte foto’s met één druk op de ontspanknop doordat de camera automatisch bepaalde functies inschakelt. Bijvoorbeeld de HDR-technologie voor lichtsituaties met veel contrast, High-Speed Night Scene voor nachtfoto’s en High-Speed Anti Shake voor sterk ingezoomde foto’s. De EX-ZR20 beschikt over Multi-Frame SR Zoom en biedt hiermee een uitzonderlijk scherpe zoomprestatie tot 16x zoom. Dit doet de camera door stilstaande beelden te combineren. Zo wordt de beeldkwaliteit gewaarborgd.

Casio EX-ZR20 prijs en beschikbaarheid

De EX-ZR20 is verkrijgbaar in zilver, wit, zwart en paars met een verkoopadviesprijs van 269 euro.

Bron: Casio

 
Casio EX-ZR20 prijs vergelijking