CookiesCasio Exilim EX-ZR200

10 januari 2012 09:36 door Hans Wind

Casio Exilim EX-ZR200De Casio Exilim EX-ZR200 is een nieuwe digitale compactcamera met een opstarttijd van 0,98 seconde en hij stelt scherp in 0,13 seconde. Tussen het maken van twee foto’s door heeft hij slecht 0,27 seconde nodig. De EX-ZR200 gebruikt de high-speed-technologie van Casio voor zijn ongekende prestaties.

Met de EX-ZR200 kan iedereen mooie foto’s maken op elk moment in elke situatie. ‘Premium Auto PRO’ voorziet deze camera van automatische instellingen. Deze functie combineert automatisch foto’s die met hoge snelheid en onder moeilijke omstandigheden zijn gemaakt, zoals met tegenlicht, bij donker en met zoomlens. Dit levert foto’s met een aanzienlijk betere beeldkwaliteit op.

De lens van de EX-ZR200 beschikt over een 24 mm groothoek en een 12,5x optische zoom. Met Multi Frame SR Zoom van Casio staat dit gelijk aan 25x optische zoom. Zelfs bij ver inzoomen maakt de camera nog steeds goede foto’s. Ook kun je met deze lens scherp stellen tot op één centimeter van je onderwerp af. De Wide Shot 14 mm groothoeklens van Casio maakt krachtige supergroothoekfoto’s.

Casio EX-ZR200 achterkantDe Casio EX-ZR200 kan video opnemen in Full HD kwaliteit en is voorzien van een mini HDMI aansluiting voor koppeling aan de HD TV.

Wil je wat artistiekere foto’s met slechts één druk op de ontspanknop? Dat kan, want de Casio EX-ZR200 is voorzien van de HDR-ART-functie. Je kunt kiezen uit drie verschillende bewerkingsniveaus en kunsteffecten. De HDR-ART-functie is ook toe te passen op video’s (hiervoor is één kunsteffect beschikbaar), waardoor je bijzondere video’s kunt maken van alledaagse gebeurtenissen. De ‘Blurred Background’-functie kan aan foto’s een wazige achtergrond toevoegen om het onderwerp meer te accentueren. Een mogelijkheid die tot nu toe alleen was voorbehouden aan spiegelreflexcamera’s.

Casio Exilim EX-ZR200 prijs en beschikbaarheid

De Casio Exilim EX-ZR200 is vanaf medio februari 2012 verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van 269 euro incl. btw.

Bron: Casio

 
Casio Exilim EX-ZR200 prijs vergelijking