CookiesCasio Exilim EX-ZR700 en EX-ZR400

29 januari 2013 10:58 door Hans Wind

Casio Exilim EX-ZR700 en EX-ZR400Casio introduceert de EX-ZR700, is uitgerust met een groothoeklens van 25 mm met 18x optische zoom en de EX-ZR400 met een lange accuduur waarmee het mogelijk is ongeveer 515 foto’s te maken met slechts één acculading. De High-Speed EXILIM-camera’s zijn voorzien van functies zoals snel opstarten, high-speed autofocus en een opname-interval van een fractie van een seconde.

Onder het motto Triple Zero wordt door Casio gestreefd naar minimalisatie en eliminatie van ontspanvertraging, vage foto’s en onscherpte door beweging van de camera.

Uitgerust met de nieuwste EXILIM Engine HS Ver. 3, combineren de twee nieuwe modellen snelle bediening en high-speed serieopnamefotografie. De nieuwe Triple Shot-functie maakt het mogelijk om snel drie opeenvolgende beelden vast te leggen met slechts één druk op de knop. Daarbij kunnen de foto’s direct worden bekeken met de nieuwe inzetweergave, een onderdeel van het lcd-scherm. In het andere gedeelte van het scherm ziet de gebruiker wat hij door de zoeker ziet en kan hij dus doorgaan met foto’s maken. Dankzij deze nieuwe opties kunnen beginnende fotografen precies dié foto maken, die ze voor ogen hadden.

Uitgerust met een groothoeklens van 25 mm met 18x optische zoom, biedt de compacte EX-ZR700 een sterk verbeterde beeldstabilisatie dankzij lens shift-beeldstabilisatie en technologie voor het combineren van high-speed burst-foto’s (in High-Speed Anti Shake-modus). Zelfs bij het maken van foto’s op grote afstand, zoals voorstellingen en sportevenementen, zijn kinderen vast te leggen zonder enige onscherpte. De beelden zien er extra mooi uit dankzij het high-resolution 3,0-inch 920K lcd-scherm.


Casio EX-ZR400De nieuwe EX-ZR400 heeft de langste accuduur van de Casio toestellen in deze serie. Zo’n 515 foto’s zijn er met één acculading te maken.

Beide nieuwe modellen hebben Premium AUTO PRO. Dit combineert automatisch de genomen foto’s met de high-speed burst shooting-functie, al naar gelang de opnameomstandigheden, om het uiteindelijke beeld enorm te verbeteren, ook in uitdagende omstandigheden. Ook bezitten beide modellen opties die zorgen voor volledige focuscontrole. Hiertoe behoort onder andere de Alles-In-Focus Macro waarmee de volledige omgeving scherp vast te leggen is – van alle details op de voorgrond tot en met de verre achtergrond. Met de Wazige achtergrond-instelling zijn indrukwekkende beelden te maken: alsof ze zijn genomen met een spiegelreflexcamera. Kortom, eenvoudig mooie beelden vastleggen zonder verwisselbare lenzen en ingewikkelde instellingen.

Casio heeft het aantal frames in autofocusmodus (AF) verhoogd en de volgende zaken verbeterd: de lens drive-controle, de beeldsensorcontrole en AF-algoritme voor parallelle verwerking van de AF-bediening en ‘high-speed continuous shooting’. In de EX-ZR700 maakt deze functie het mogelijk om tot dertig beelden en met een snelheid van vijf beelden per seconde te fotograferen. Het resultaat zijn scherpe foto’s van bewegende onderwerpen, zoals kinderen en dieren.

In beide modellen zorgt de HDR-technologie van Casio ervoor dat gebruikers met één druk op de ontspanknop verschillende foto’s nemen met uiteenlopende belichtingen. De functie combineert de verschillende foto’s in één foto met HDR. Dit voorkomt over- of juist onderbelichte gedeelten in de afbeelding en zorg voor een foto die alle toonschakeringen van een situatie natuurgetrouw weergeeft.

De Slide Panorama-functie herkent bewegende objecten en gezichten en past deze aan terwijl de camera beweegt. Dit zorgt ervoor dat gebruikers van beide modellen nog natuurlijker panoramische beelden kunnen maken: alleen maar door het toestel langzaam horizontaal langs een landschap te laten glijden.