CookiesCasio digitale camera serie met HD Movie

9 januari 2009 14:14 door Hans Wind

Casio digitale camera serie met HD MovieCasio introduceert in totaal zes nieuwe digitale EXILIM-camera’s die, met uitzondering van de EX-Z1, voorzien zijn van HD Movie waarmee video in HDTV kwaliteit kan worden opgenomen. Met de HD Movie-functie kan de gebruiker video’s opnemen met een resolutie van 1280×720 pixels. Tijdens het opnemen van een HD-video kan de gebruiker met één druk op de knop een 6.0 megapixel foto selecteren uit de HD-beelden.

De slanke en compacte high-speed EXILIM-modellen EX-FS10 en EX-FC100 beschikken over een burst-fotografiefunctie die sneller is dan die van digitale spiegelreflexcamera’s. Daarnaast introduceert Casio de EXILIM-modellen EX-Z400, EX-Z270 en EX-S12. Deze drie camera’s halen het uiterste uit de high-speed beeldverwerkingstechnologie van Casio. Hiermee kunnen gebruikers bewegende beelden knippen en op een andere achtergrond plakken. Tevens introduceert Casio de EXILIM EX-Z1: een camera met een compacte body gebaseerd op een nieuw designconcept.

Casio EX FS10 achterkantCasio maakt in zijn nieuwe modellen effectief gebruik van snelle digitale technologieén, waardoor ongekend snelle burst-fotografie en beeldverwerking mogelijk zijn. Hierdoor overtreffen deze modellen alle verwachtingen over huidige mogelijkheden van digitale camera’s. De stijlvolle, nieuwe Casio-camera’s zijn de eerste gedurfde stap in de volgende fase van digitale fotografie. Daarnaast bieden ze gebruikers compleet nieuwe manieren om te genieten van foto’s en video’s.

De high-speed EXILIM-modellen EX-FS10 en EX-FC100
Door de grootte van de chip en de beeldsensor te verkleinen, is Casio erin geslaagd twee zeer compacte camera’s te maken, die dertig foto’s per seconde en high-speed video’s met een maximum van duizend beelden per seconde kunnen maken. De EX-FS10 is een camera van creditcardformaat, die slechts 16,3 millimeter dik is. De EX-FC100 is een compacte camera die perfect past in de palm van de hand. Beide camera’s bieden tevens een aantal innovatieve functies, waaronder video-opnamen die in slow motion zijn af te spelen. Vervolgens kan de gebruiker beelden uit de video-opname selecteren en deze bewaren als foto.

De EXILIM-modellen EX-Z400, EX-Z270 en EX-S12
Casio heeft deze modellen voorzien van de EXILIM Engine 4.0 die beelden in hoge snelheid kan verwerken. De nieuwe Dynamic Photo-functie biedt de fotograaf de mogelijkheid om een gedeelte van een foto eruit te knippen en deze in een andere foto te plakken als achtergrond. Deze functie maakt het makkelijk om een virtuele scène te creéren uit twee aparte foto’s. Tevens kunnen gebruikers een gecombineerd beeld maken om een bepaalde boodschap over te brengen. Casio-technologieén als deze stellen de fotograaf in staat geheel nieuwe wegen in te slaan. Ze bieden prettige en creatieve beeldervaringen die veel verder gaan dan gewoon ‘kiekjes maken’.
Casio heeft een speciale website gelanceerd (www.exilim.com/dp/) voor het demonstreren van de vele mogelijkheden van de Dynamic Photo-functie. Casio zal in de loop van de tijd het aantal mogelijkheden van de Dynamic Photo-functie verder uitbreiden.
Tegelijkertijd met bovenstaande camera’s komt de EXILIM EX-Z1 uit. Deze camera maakt het gebruik van geavanceerde fotografiemogelijkheden eenvoudiger dan ooit tevoren.


Bron: Casio


Casio Exilim EX-FS10 prijs vergelijking

Casio Exilim EX-FC100 prijs vergelijking

Casio Exilim EX-Z400 prijs vergelijking