CookiesCasio XJ-UT310WN ultrakorteafstandsprojector

17 april 2014 06:52 door Hans Wind

Casio XJ-UT310WN ultrakorteafstandsprojectorDe Casio XJ-UT310WN is een nieuwe Ultra Short-Throw-projector, ook wel ultrakorteafstandsprojector genoemd. Deze kwikvrije XJ-UT310WN biedt een helderheid van 3.100 ANSI lumen en is te bedienen vanaf verschillende apparaten, zoals tablets en smartphones. De Casio XJ-UT310WN Ultra Short-Throw-projector is onder andere geschikt voor interactief lesgeven.

Casio lanceerde in april 2010 zijn eerste hybride laser-ledprojector. Deze Casio-technologie, zonder kwiklamp, bood een hoge helderheid van 2.500 lumen. Sindsdien zijn alle Casio-projectoren met deze kwikvrije lichtbron uitgerust, waardoor ze het milieu minder belasten.

De nieuwe Casio XJ-UT310WN is een ultrakorteafstandsprojector (UST) die een 80-inch beeld kan projecteren vanaf een afstand van slechts 27 centimeter. Het apparaat is uitgerust met de nieuwste hybride laser-ledlichtbron en gebruikt een DLP-chip om de drie basiskleuren rood, blauw en groen te projecteren.
Een rode led met hoge helderheid genereert het rode licht, blauw komt uit een blauwe laser en fluorescerend materiaal zet blauw licht om in groen licht.

Met zijn energiegebruik van 230 watt produceert deze projector een helderheid van 3.100 lumen. De lichtbron heeft een verwachte levensduur van 20.000 uur. De projector heeft twee gigabyte intern geheugen. De te projecteren bestanden zijn naar het geheugen te downloaden via een draadloos netwerk, waardoor deze eenvoudig in gebruik is en er geen pc nodig is.

De projector heeft een WXGA (1280 x 800) resolutie. De volledige, Engelstalige specificaties kunt u nalezen op de Casio website (PDF).

Casio bouwt aan iOS en Android Apps om een breed spectrum van functionaliteiten te bieden, die geschikt zijn voor onderwijs- en zakelijke omgevingen. Door een tablet of smartphone te koppelen aan de Casio XJ-UT310WN, bedient de gebruiker de projector vanaf dit mobiele apparaat.

De Apps die eind juni beschikbaar zullen zijn bij de levering van de projector zijn:

Pc-afstandsbediening Met deze functie bedient de gebruiker met zijn of haar smartphone of tablet een pc die is aangesloten op de Casio XJ-UT310WN. Hierdoor kan degene die de presentatie geeft, vrij bewegen in de ruimte, zonder steeds terug te hoeven naar de pc. Dit maakt betere interactie mogelijk.

Foto’s projecteren De Casio XJ-UT310WN projecteert realtime beelden van de smartphone- of tabletcamera. Hierdoor kan de presentator rondlopen in de klas, beelden vastleggen van groepsopdrachten en deze direct projecteren op het scherm.

Content projecteren Met de applicatie kan de XJ-UT310WN onderwijs- en presentatiemateriaal projecteren, die is vastgelegd in de app. De projector projecteert eveneens het scherm van de internetbrowser op het mobiele apparaat.

Projectorbediening Met deze functie sluit de gebruiker de Casio XJ-UT310WN aan op het mobiele apparaat. Men kan tussen verschillende contentbronnen schakelen die men wil projecteren, bijvoorbeeld pc, audiovisuele en andere apparaten, intern geheugen en usb-apparaten. Geluid en beeld zijn aanpasbaar, inclusief functies als stilzetten en scherm leegmaken, samen met een aantal andere functies.

Casio XJ-UT310WN prijs en beschikbaarheid

De Casio XJ-UT310WN zal eind juni beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 1.599 euro.

Bron: Casio