CookiesCatch-up TV op PS3

19 november 2009 09:51 door Hans Wind

Catch-up TV op PS3Sony Computer Entertainment Benelux kondigt vandaag de on demand service ‘Catch-up TV’ aan voor de Nederlandse markt. Met deze nieuwe dienst wordt het voor PlayStation3 bezitters mogelijk om de meest recente programma’s van de NOS te bekijken via het menu van de PS3. Met de lancering van de nieuwe service zijn het laatste NOS Journaal, het NOS Jeugdjournaal en recente nieuws- en sportitems op de entertainmentconsole te bekijken. Catch-up TV is vanaf vandaag verkrijgbaar via een gratis systeemupdate.

Catch-up TV werd in augustus al aangekondigd op Europa’s grootste gamebeurs Gamescom in Keulen. In de UK ging de BBC eerder dit jaar succesvol van start met een soortgelijke applicatie voor de PS3. Vanaf vandaag is de nieuwe dienst, via een eenvoudige systeemupdate, ook beschikbaar voor Nederlandse PlayStation 3 bezitters.

Na het downloaden van de gratis update wordt er een nieuw icoon aan de Xcross Media Bar (XMB) van het PS3-menu toegevoegd. Onder dit icoon hangt het NOS icoon. Wanneer gebruikers het icoon selecteren worden zij automatisch doorverwezen naar de laatste uitzendingen van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en verschillende nieuws- en sportitems. De nieuwe dienst is een waardevolle aanvulling van het PS3-aanbod, want niet eerder behoorde het kijken van TV-uitzendingen tot de mogelijkheden van het entertainmentplatform.

Samenwerking NOS en Sony Computer Entertainment Benelux
Het aanbieden van programma’s via de PS3 is het eerste experiment van de NOS op een spelconsole. “Het project past in de strategie van de NOS om onze programma’s via zoveel mogelijk platforms bij de mensen thuis te brengen. We volgen daarbij het publiek, wat wil zeggen dat zodra bepaalde nieuwe platforms populair worden bij doelgroepen die voor ons interessant zijn, we daar ook aanwezig willen zijn. Zo is het NOS Journaal inmiddels ook te bekijken via allerlei soorten mobiele telefoons, internet, IPTV, de kabelaars, NetTV, diverse settopboxen en straks dus ook via de PS3. We verwachten veel van deze nieuwe platforms en zijn dan ook erg nieuwsgierig hoe het wordt ontvangen”, aldus Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media van de NOS. Mocht het experiment inderdaad succesvol verlopen, dan is de intentie om het aanbod op korte termijn verder uit te breiden met Uitzending Gemist, de on demand dienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Ook Sony Computer Entertainment Benelux onderzoekt de mogelijkheden om de TV on demand dienst uit te breiden met nieuwe samenwerkingsverbanden. “De PS3 slogan ‘The Game is just the start’ krijgt met Catch-up TV weer meer invulling. Naast onder andere Blu-ray en VidZone is Catch-up TV wederom een nieuwe manier om de PlayStation 3 voor meer te gebruiken dan alleen gaming”, aldus Folkert Langeveld, Brand Manager PlayStation bij Sony Computer Entertainment Benelux.

Bron: Sony

Catch-up TV geeft het TV beeld weer in een relatief klein venster op de PS3. Ook bij weergave op het volledige scherm is (nog) geen sprake van HDTV kwaliteit maar deze toepassing heeft naar onze mening zeker potentieel.

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking