CookiesChromecast ondersteunt HBO GO

9 september 2014 19:07 door Hans Wind

HBO GO ChromecastHBO GO, de online streamingservice van HBO, wordt vanaf vandaag ook ondersteund door Google Chromecast. Nederlandse consumenten met een abonnement op HBO kunnen de catalogus van HBO GO, eenvoudig en snel, naar het grote scherm streamen.

De samenwerking tussen Google en HBO stelt abonnees in staat om populaire series als Boardwalk Empire, Game of Thrones en The Knick op een zelfgekozen moment te kijken op tv.

Met HBO GO, dat sinds februari 2012 onderdeel is van het HBO-pakket, heeft de kijker toegang tot de nieuwste series en films op computer, laptop, tablet en smartphone. Met de door Google geverifieerde ondersteuning van Google Chromecast worden de mogelijkheden HBO-abonnees uitgebreid.

Chromecast HBO GO kenmerken

• Ondersteuning van iOS (iPad & IPhone), Android (tablets & phones) en Google Chrome browser (OSX & Windows)

• Bladeren tijdens het afspelen (terwijl je HBO cast op je tv met je telefoon of tablet kun je gelijktijdig gebruik maken van andere apps op hetzelfde apparaat)

• Twee (HBO) programma’s gelijktijdig kijken (terwijl je een (HBO) programma via je telefoon of tablet cast naar je tv is het mogelijk om gelijktijdig op je telefoon of tablet een ander (HBO) programma te starten)

• Doorlopend afspelen van afleveringen (de volgende aflevering start automatisch)

• Ondersteuning taal- en ondertitelingopties.

Chromecast Update

HBO-abonnees die in het bezit zijn van Chromecast kunnen het apparaat na een update van de HBO GO app meteen gebruiken. De streamingdienst van HBO detecteert – mits in hetzelfde netwerk – Chromecast automatisch en toont een nieuw icoon waarmee het gewenste programma naar het grote scherm gestreamd kan worden. Dit kan via iOS, Android en via Google Chrome browsers (de Google Cast extensie is hierbij een vereiste).

Bron: HBO

Gerelateerd artikel: Chromecast review