CookiesCisco annonceert het Telepresence HDTV video conferentie systeem

24 oktober 2006 08:48 door Hans Wind

Cisco TelepresenceHDTV groeit snel in populariteit op het gebied van video conferentie systemen. Eerder melden we al de beschikbaarheid van het Lifesize systeem en gisteren kwam Cisco met haar zogenaamde Telepresence systeem. Het nieuwe Cisco systeem biedt HD video met hoge kwaliteit audio en interactieve mogelijkheden om zo dicht mogelijk de persoonlijke ontmoeting te benaderen waarbij het lijkt of de deelnemende personen in dezelfde ruimte aanwezig zijn.

Het Telepresence meeting systeem gebruikt levensgrote beelden in de HDTV formaten 720p en 1080p en heeft een ruimtelijke geluidsweergave waardoor het lijkt alsof het stemgeluid werkelijk van de sprekende persoon op het beeld komt.


Het systeem kan gekoppeld worden aan allerlei andere kantoor applicaties zoals agenda en communicatie systemen waarbij PC’s simpel verbonden kunnen worden. Bij dat alles maakt Cisco natuurlijk uitgebreid gebruik van haar kennis over netwerk technologie om binnen een zo’n klein mogelijke bandbreedte zoveel mogelijk hoogwaardige informatie uitwisseling mogelijk te maken.

Een interessant filmpje over het nieuwe systeem is op de Cisco website te bekijken.