CookiesCisco TelePresence lijn vernieuwd

27 februari 2011 10:12 door Hans Wind

Cisco TelePresence lijn vernieuwdCisco introduceert een aantal nieuwe oplossingen voor het produceren en delen van video materiaal binnen organisaties, van PC tot vergaderruimte.

De nieuwe oplossingen, gecombineerd met de eerder aangekondigde medianet-architectuur van Cisco, helpen klanten video breder in te zetten en het produceren, distribueren, bekijken van video te stroomlijnen, rekeninghoudend met video-interoperabiliteit en -kwaliteit.

Enkele onderdelen van de nieuwe, op de zakelijke markt gerichte, oplossingen volgen hieronder.

Cisco TelePresence Content Server 5.0

•Met deze end-to-end video-oplossing kunnen gebruikers een Cisco TelePresence-bijeenkomst in HD TV kwaliteit opnemen (1080p-30 frames per seconde, 720p-60 frames per seconde) en de opname onmiddellijk terugkijken, afspelen en delen met anderen dankzij de integratie met Cisco Show and Share, het platform voor webcasting en delen van video.

•Cisco Show and Share is beschikbaar in het Frans, Spaans en Engels.

•De Cisco TelePresence Content Server 5.0 is wereldwijd beschikbaar.

Cisco MXE 3500

•De Cisco MXE 3500 (Media Experience Engine), een netwerk-appliance, bevat Pulse Analytics-functionaliteit. Deze functie maakt een einde aan het tijdrovende proces van uren video’s bekijken om de juiste content te vinden.

•Met de nieuwste release worden tags automatisch gekoppeld aan woorden en sprekers binnen video’s. Deze tagging-mogelijkheden stellen gebruikers in staat uitgebreid te zoeken op onderwerp, zin of expert in Cisco Show and Share.

•De MXE 3500 geeft ook suggesties voor gerelateerde video’s op basis van zoekwoorden, sprekers of onderwerp. Met de nieuwe browsergebaseerde interface kunnen contentmanagers eenvoudig duizenden video’s beheren en snel materiaal toevoegen.

•De Cisco MXE 3500 is een belangrijk onderdeel van Cisco’s medianet-architectuur en is geschikt voor any-to-any media adaption. Zo kunnen gebruikers media vastleggen en delen vanaf ieder endpoint of platform. Ook live streaming naar digitale borden is mogelijk, zodat organisaties live of opgenomen video’s van een telepresence-vergadering of andere bron kunnen presenteren op een Cisco Digital Sign.

•Deze verbeterde versie van de Cisco MXE 3500 is vanaf maart wereldwijd beschikbaar.

Cisco TelePresence System 1300 47 inch scherm

•Het nieuwe model in de Cisco TelePresence System1300-serie heeft een 47 inch LCD-scherm en kan aan de wand worden gemonteerd of vrijstaand worden geplaatst. Hierdoor is het inzetbaar bij verschillende vormen van samenwerking.

•Dit is het eerste endpoint uitgerust met Cisco TelePresence Touch, de nieuwe, intuïtieve touchscreen interface waarmee met een druk op de knop, een duidelijke lay-out en controle over het delen van content binnen handbereik ligt.

•Met de Touch-user interface krijgen deelnemers eenvoudig toegang tot informatie over vergaderingen, bestanden en gedeelde content.

•Cisco TelePresence Touch zal uiteindelijk in het gehele Cisco TelePresence portfolio, inclusief Tandberg, worden aangeboden. Klanten die momenteel gebruik maken van Cisco IP-telefoons krijgen de mogelijkheid om hun endpoints te upgraden naar de touchscreen interface.

Bron: Cisco