CookiesCisco vertoont holografische videoconferentie in HDTV kwaliteit

22 november 2007 15:02 door Hans Wind

Cisco vertoont holografische videoconferentie in HDTV kwaliteitOp een bijeenkomst in Bagalore in India heeft de Cisco CEO John Chambers een gesprek gevoerd met zijn collega Martin de Beer, Senior Vice President Emerging Technologies met behulp van holografische weergave van zijn collega die op dat moment op 14.500 km afstand in Californié was.

De Beer werd levensgroot weergegeven met de nieuwe holografie techniek van Cisco, die al werkt via een bandbreedte van 10 Mbits/s, met een speciaal ontwikkelde Video codec waarmee een full-HD holografisch beeld kan worden weergegeven.

Naast de bandbreedte is overigens een andere belangrijke factor voor goede weergave en interactie de zogenaamde Latency van de lijn. Simpel gezegd is dat de vertraging die tijdens het transport optreedt. Wanneer die vertraging boven de 160 millisecondens uitkomt geven dergelijke interactieve toepassingen vaak problemen.

De video codec wordt door Cisco uiteraard als zeer geheim bestempeld en het is nog niet bekend wanneer de Cisco video conferentie techniek op holografie gebaseerd zal kunnen zijn maar deze demonstratie ziet er in elk geval veelbelovend uit.

De presentatie werd gegeven onder de titel “Telepresence Magic”. Een fraai filmpje waarin deze holografische sessie te zien is kan bekeken worden op YouTube.

Bron: vitonet.de