CookiesConceptronic CFULLHDMAi full HD mediaspeler introductie

6 januari 2009 10:05 door Hans Wind

Conceptronic CFULLHDMAi full HD mediaspeler introductieDe Conceptronic CFULLHDMAi Full HD mediaspeler is de opvolger van de succesvolle CFULLHDMA. Het product ziet er van buiten hetzelfde uit, maar heeft een paar extra belangrijke functionaliteiten gekregen zoals SAMBA server support, een BitTorrent download client en ondersteuning voor de Conceptronic wireless 300 Mbps 11n USB adapter.

De CFULLHDMAi werkt als persoonlijke brug om digitale mediabestanden in Full HD resolutie (1080p) naar een HDTV en/of home cinema set te streamen. De ingebouwde UPnP AV media client geeft eenvoudig toegang tot alle bestanden die zich op compatibele opslagapparaten bevinden (bijv. de Grab’n’GO CH3WNAS en CH3SNAS, of op een computer).

De SAMBA/NFS client geeft onmiddellijk toegang tot een gedeelde map binnen het netwerk. Om nog meer uit het product te halen presenteert Conceptronic de CFULLHDMAi; hetzelfde plezier, maar met nog meer functies.

Samba server support
Er zit geen interne harde schijf in de CFULLHDMAi, maar dankzij de USB aansluiting op de achterkant is het mogelijk om een externe harde schijf aan te sluiten. Deze functie was ook al aanwezig op de CFULLHDMA, maar nieuw bij de CFULLHDMAi is er de Samba server uitbreiding. Dankzij deze Samba server uitbreiding is het mogelijk om vanaf een PC via het netwerk de externe harde schijf, gekoppeld aan de CFULLHDMAi, te benaderen. Hierdoor is het mogelijk om, met behulp van de PC, mediabestanden zoals films, foto’s of muziek van en naar de externe harde schijf te kopiéren over het netwerk.

BitTorrent download client
BitTorrent is een P2P (Peer to Peer) systeem dat gebruik maakt van een centrale locatie die de downloads regelt. Dankzij deze download client kan de consument sneller grote (media)bestanden van het internet downloaden. Wanneer er een externe harde schijf of USB geheugen stick aan de USB poort is gekoppeld, verschijnt de download optie in het menu en kunnen (media)files direct worden opgeslagen.

CFULLHDMAi Wireless 11n
Vanaf nu is het zelfs mogelijk om de CFULLHDMA (met de laatste firmware upgrade) en de CFULLHDMAi compatibel te maken met de Conceptronic C300RU, een 300 Mbps 11n USB adapter, waardoor men voortaan draadloos de mediabestanden kan streamen. Om optimaal te kunnen genieten van de FULL HD films is het wel noodzakelijk om gebruik te maken van een 11n router (zoals de C300BRS4A van Conceptronic) of via een computer met een 11n client (als de film draadloos vanaf de pc wordt aangeboden).
Met de CFULLHDMAi brengt Conceptronic alle favoriete digitale mediabestanden kristalhelder in de huiskamer in Full HD resolutie (1080p).

Conceptronic CFULLHDMAi mogelijkheden in een oogopslag
• Geeft vrijwel alle populaire digitale mediaformaten weer, zoals XviD, WMV9, MOV, MKV, H.264, VC-1, MPEG 1/2/4, JPEG, MP3, WMA, AVI, SVCD, VCD, ISO, IFO (DVD-navigatie), VOB en ondertitels.
• Ondersteunt weergave tot 1080p Full HD resolutie.
• Gigabit netwerkaansluiting (compatibel met alle 10/100 Mbps/Gigabit netwerken) voor snel gegevenstransport.
• Eenvoudig bedienbaar menu.
• HDMI en component videoaansluiting en coaxiale digitale geluidsuitgang (S/PDIF).
• Wordt geleverd met alle benodigde kabels, houder en afstandsbediening.
• Samba server.
• Samba client.
• NFS client.
• BitTorrent download client.
• Stream wireless met een Conceptronic 300 Mbps 11n wireless USB adapter (C300RU)*.
• UPnP AV-compatibel voor gebruik met een breed scala aan mediaservers.
• Inclusief gold-plated HDMI kabel van 3 meter.

CFULLHDMAi prijs en beschikbaarheid
De CFULLHDMAi is leverbaar vanaf eind januari voor een adviesprijs van 259 Euro.

Bron: Conceptronic


Conceptronic CFULLHDMAi prijs vergelijking