CookiesConsument staat steeds meer open voor multi-play

4 juli 2007 09:02 door Hans Wind

Consument staat steeds meer open voor multi-playMedia- en communicatiebedrijven zetten steeds meer in op multiplay. Voor consumenten betekent die keuze dat de mogelijkheden enorm vergroot worden. Er ontstaan nieuwe diensten waarbij zij vaker de stuurknuppel in handen hebben en zo invloed uitoefenen op andere gebruikers, de organisatie binnen een bedrijf én de markt.

Vooral voor leveranciers van content en distributiediensten heeft die verandering grote gevolgen. Zij moeten met een andere instelling en marketingstrategie de markt benaderen. De focus van de consument is daarbij het uitgangspunt en zal de komende jaren een belangrijke sleutel tot succes zijn.

In de zogenaamde Convergentie Monitor volgt PricewaterhouseCoopers (PwC) die ontwikkelingen op de voet. Uit de eerste uitgave blijkt dat de Nederlandse consument in toenemende mate open staat voor multiplay. Vooral het gemak van één provider, één rekening en de prijsvoordelen die aanbieders geven op multimediale pakketten (telefoon, televisie, internet), zijn voordelen die aanspreken.

Multi-play is daarbij meer dan het simpelweg combineren van een aantal reeds bestaande diensten; het gaat hand in hand met de ontwikkelingen op technologisch gebied – de opkomst van IP telefonie, de toenemende datasnelheid van internet, de ontwikkelingen op het gebied van digitale televisie en de nieuwe diensten en faciliteiten die daarmee gepaard gaan

Onderzoeksmethode
Aan het wereldwijde onderzoek voor de Convergentie monitor hebben bijna 8000 partners en medewerkers van PricewaterhouseCoopers in 17 landen deelgenomen. De uitkomsten voor Nederland (375 respondenten) zijn geverifieerd middels een externe representatieve steekproef onder 403 Nederlandse consumenten (niet werkzaam bij PwC), van wie 12% in de leeftijdsgroep 16-24 jaar, 26% tussen 25-34 jaar, 25% tussen 35-44 jaar, 26% tussen 45-54 jaar en 11% in de leeftijdsgroep 55 jaar en ouder.

Het volledig verhaal kunt u lezen in PDF formaat.

Bron: PriceWaterhouseCoopers