CookiesConsumer Reports kiest Panasonic TH-50PZ700U als beste HDTV

3 oktober 2007 10:00 door Hans Wind

Consumer Reports kiest Panasonic TH-50PZ700U als beste HDTVConsumer reports, een soort Amerikaanse consumentengids, heeft de Panasonic TH-50PZ700U gekozen tot de beste HDTV die ze ooit getest hebben.

Deze organisatie met miljoenen leden gaf ook aan dat Panasonic HD TV’s goed scoorden op het gebied van betrouwbaarheid. Die resultaten kwamen uit hun jaarlijkse enquête onder de leden.

In hun test scoorde de Panasonic TH-50PZ700U het best qua detailweergave, kleur verzadiging en diepe zwart tinten waardoor volgende Consumer Reports een bijna driedimensionaal beeld leek te ontstaan. De TH-50PZ700U scoorde de classificatie “Excellent” voor HD, DVD en standaard definitie weergave in de test.

Consumer Reports test meer dan 150 TV’s en allerlei andere elektronische producten per jaar in haar laboratorium in New York. Daarbij wordt niet alleen op de beeld kwaliteit gelet maar ook op geluidskwaliteit, gebruiksgemak met de afstandbediening en de menustructuur.

De organisatie adviseert om vooral niet te beknibbelen op de schermgrootte omdat veel kopers in hun enquête aangaven dat ze een groter scherm zouden kopen als ze hun aankoop over konden doen. Uiteraard speelt het prijskaartje en de dalende prijzen daar ook een belangrijke rol in.

In Nederland is de TH-50PZ700U niet geannonceerd maar de Panasonic TH-50PY700 is technisch gesproken gelijk aan deze HDTV maar dan zonder ingebouwde DVB-T tuner. De TH-50PY700 heeft de Media Award 2007 ontvangen. In de categorie Plasma tv werd deze Full HD Plasma tv uitgeroepen tot Plasma tv van het jaar 2007.