CookiesDe miljoenste digitale televisiekijker woont in Schiedam

4 december 2006 11:01 door Hans Wind

VECAI logoVolgens VECAI, de koepelorganisatie van Nederlandse kabelbedrijven, heeft de kabelsector vandaag de magische grens bereikt van één miljoen digitale televisiehuishoudens. Volgens deze organisatie is sinds begin 2006 de groei enorm geweest en heeft inmiddels een verdrievoudiging van het aantal digitale televisie klanten plaatsgevonden. Het miljoenste digitale televisiehuishouden bevindt zich in Schiedam en is vandaag daarom door CAIW in het zonnetje gezet.

Sinds eind 2005 is het aantal huishoudens dat via de kabel digitale televisie kijkt snel gestegen. Rob van Esch, directeur van VECAI: “Meer keuzemogelijkheden en een betere kwaliteit zijn de belangrijkste redenen voor de overstap naar digitale televisie.” Uit eigen onderzoek blijkt dat het kijkgedrag daardoor ook verandert. Consumenten kijken méér en vooral ook gerichter naar programma’s die beter aansluiten op hun interesses. Consumenten hebben veel meer mogelijkheden om zelf de samenstelling van hun televisie-avond te bepalen.


Van Esch vervolgt: “Nederland is dol op nieuwe techniek. Dat hebben we gezien bij breedbandinternet, dat in ons land sneller groeide dan waar ook ter wereld. We zien het nu bij digitale televisie. Mensen moeten wél de toegevoegde waarde inzien van nieuwe ontwikkelingen. Het wordt top, zoals nu bij digitale televisie, maar als mensen het niet leuk vinden wordt het flop.”

Statistiek van digitale kabel TV aansluitingen

CAIW zet vandaag het miljoenste digitale huishouden uitgebreid in het zonnetje. Vandaag verwelkomt Aart Verbree, directeur van CAIW, mevrouw Polderman-de Lugt uit Schiedam als de miljoenste digitale klant. Bestuursvoorzitter van CAIW, Ewald van Vliet, heeft het genoegen passende cadeaus uit te reiken ter ere van deze mijlpaal. Aart Verbree: “Het is bij ons hard gegaan. Inmiddels kijkt 80% van onze klanten digitaal.

Er vallen van onze kant natuurlijk ook wel enige kritische kanttekeningen te maken rondom digitale televisie nu een aantal kabelbedrijven plotseling extra geld voor digitale televisie van hun abonnees vraagt terwijl het basis digitale pakket aanvankelijk werd geannonceerd als een gratis toevoeging.

Over VECAI
VECAI is de koepelorganisatie van Nederlandse kabelbedrijven. De taak van VECAI is het behartigen van de belangen van de Nederlandse kabelbranche. Tevens worden de belangen internationaal behartigd door deelname in de Europese koepelorganisatie Cable Europe, the European Cable Communications Association.