CookiesDenon AVR-3310 receiver introductie

3 september 2009 19:13 door Hans Wind

Denon AVR-3310 receiver introductieDenon introduceert de AVR-3310. Deze 120W x7 (8 Ohm) AV-receiver is voorzien van een volledig geïntegreerde high-definition schakeling inclusief HD audio decoders en een netwerkfunctie, USB-aansluiting en Multi Zone mogelijkheid.

De nieuwe AVR-3310 wordt toegevoegd aan de reeds geïntroduceerde instap-, midden- en premiumklasse Home Theatre Centers en heeft een aantal DENON technologieën die volgens de leverancier een nieuwe standaard zetten in zijn klasse. Meest opvallend is dat de AVR-3310 een nieuw ontwikkelde 7-kanaals discrete mono versterker constructie heeft voor een extreem krachtig en gedetailleerd geluid. Voorzien van de gewaardeerde D.D.S.C.-HD schakeling, een Clock Jitter Reducer en decoders voor de HD audio formaten haalt de nieuwkomer het maximale uit de hedendaagse high-definition content.

Denon AVR 3310 achterkantHet audio gedeelte is voorzien van zowel Dolby Pro Logic Iiz decoders voor een extra paar Front Height luidsprekers als toonaangevende Lifestyle geluidtechnologieën: Audyssey Dynamic Volume, een dynamische volumeaanpassing die luisteraars bevrijd van ongewenste plotselinge volumeverschillen; Audyssey Dynamic EQ, een loudness correctie technologie; en Audyssey MultEQ, het ruimte akoestische meet- en correctiesysteem.

De videoprestaties van de AVR zijn afkomstig van een High bit i/p converter en scaler die elke content van elke bron die is aangesloten op de receiver opwaardeert. Dit betekent dat de videosignalen van DVD’s en ander materiaal geconverteerd worden naar een hoogwaardig 1080p HDTV videosignaal via de HDMI-uitgang. De onscherpte in de details van SD wordt verwijderd om een helder beeld te verkrijgen.

De Denon AVR-3310 heeft een aantal interessante netwerk en Web Access mogelijkheden. Zo is het mogelijk om audio en foto’s direct te streamen vanaf een PC, een keuze te maken uit 7.500 Internet radio stations en verbinding te maken met de Napster muziekserver (abonnement vereist, voorlopig uitsluitend beschikbaar in Duitsland en UK). Bovendien is het mogelijk om de receiver in te stellen met de PC via de Web Control functie, voor totaal gemak.

Denon erkend de vraag naar receivers die audio en video in meerdere zones kunnen leveren en daarom biedt de AVR-3310 de mogelijkheid om drie verschillende bronnen in drie verschillende zones weer te geven.

Denon AVR-3310 kenmerken
• AV Surround receiver met 5 HDMI 1.3a ingangen
• Zeven identieke versterkers van elk 120 Watt (8 Ohm)
• Audyssey MultEQ XT autosetup systeem, (6 posities) incl. meetmicrofoon
• Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
• HDMI Conversie en Scaling tot 1080p, multi zone functies, High Bit videoprocessor
• RDS FM/AM radio met voorkeuzezenders
• Afmetingen: 434x171x414mm(bxhxd)
• Gewicht: 12,9kg
• Leverbaar in de kleuren: Zwart en Premium Silver

Denon AVR-3310 prijs en beschikbaarheid
De AVR-3310 is nu leverbaar voor een adviesprijs van 1.399 Euro,

Bron: LookenListen


Denon AVR-3310 prijs vergelijking