CookiesDenon AVR-3313 netwerk receiver

3 juli 2012 14:03 door Hans Wind

Denon AVR-3313 netwerk receiverDe Denon AVR-3313 Netwerk-AV-Receiver is volgens de fabrikant een waar vlaggenschip. De AVR-3313 7.2-kanaals geïntegreerde Netwerk-AV-Receiver past goed bij de hedendaagse home entertainment-toepassingen.

Het metalen frontpaneel heeft een zogenaamd flip-downklep die de bedieningsknoppen en aansluitingen uit het zicht houdt wanneer het apparaat niet in gebruik is. Het systeem produceert 165 watt gelijk vermogen per kanaal en dat is meer dan genoeg voor bijna iedere ruimte en de veeleisende luidsprekers. Het veelzijdige klankkarakter met streng geselecteerde onderdelen en de unieke D.D.S.C.-HD audiocircuits leveren de stereo- en surroundweergave waar Denon haar reputatie aan te danken heeft. Daarnaast profiteert de AVR-3313 van Denons eigen jittervrije audio-overdrachttechnologie, Denon Link HD.

De receiver is ontworpen met het oog op naadloze compatibiliteit met toekomstige universele Blu-rayspelers. De receiver is voorzien van zeven HDMI-ingangen en drie HDMI-uitgangen (twee parallelle uitgangen voor de hoofdruimte en een aparte uitgang voor de bijruimte) zodat gebruikers verzekerd zijn van eersteklas high-definition audio en video vanaf een uitgebreide reeks HDMI-compatibele apparaten, waaronder settopboxes, Blu-rayspelers, spelcomputers en mediaspelers.
De HDMI-ingang aan de voorkant van de receiver biedt een snel en handig aansluitpunt voor draagbare apparaten zoals camcorders, en smartphones en tablets met HDMI. De geavanceerde videoschakeling ondersteunt high-definition 4K video-upscaling (3840 x 2160 pixels), ofwel een beeldresolutie die vier keer hoger ligt dan de resolutie volgens de huidige Full HD-standaard (1080p).

De AVR-3313 kan ook fungeren als de spil binnen een multizonesysteem aangezien het systeem dezelfde of verschillende audio- en videoweergave kan leveren in meerdere ruimtes. Het systeem ondersteunt twee verschillende videobronnen en drie verschillende audiobronnen.

Door de toevoeging van nog meer flexibiliteit en inhoudsbeheer is de AVR direct gebruiksklaar voor de populaire AirPlay muziekstreamingfunctie. Met AirPlay kunnen gebruikers hun iTunes-muziekbibliotheken streamen vanaf de Mac, pc of mobiele Appleapparaten. Daarnaast is er een directe aansluitmogelijkheid voor iPod/iPhone via een USB-poort (ook te gebruiken voor de iPad) voor een vlotte en eenvoudige integratie van Apple-apparaten in het home-audiosysteem.

Onder de uitgebreide reeks geavanceerde netwerkmogelijkheden valt ondersteuning van internetradio of het afspelen van muziekbestanden op een gedeelde harde schijf (NAS) of pc.

Op basis van uitvoerig klantenonderzoek heeft Denon zich ingezet voor verdere verhoging van het gebruiksgemak. Dankzij een nieuwe grafische gebruikersinterface (GUI), een nieuwe Setup Assistant, de gloednieuwe Denon Remote App voor iPad, iPhone of iPod touch, met als resultaat sterk vereenvoudigde installatie en soepeler dagelijks gebruik.

De AVR-3313 maakt gebruik van de Audyssey MultEQ XT-technologie voor een gebalanceerde 3D-audioprestatie voor werkelijk alle home theatre-systemen. De Audyssey MultEQ XT-technologie stelt het home theatre automatisch af op de luisteromgeving om eventuele akoestische problemen te ondervangen. De receiver is bovendien uitgerust met correctietechnologie in de vorm van Audyssey Dynamic EQ en Dynamic Volume voor een comfortabel, optimaal geluid vanuit elke bron en bij elk gewenst volume.

Met ook nog Audyssey DSX en Audyssey Pro aan boord, kan zelfs de meest kieskeurige gebruiker zijn hart ophalen.

Het stand-bystroomverbruik is aanzienlijk gereduceerd. Bovendien zijn alle nieuwe producten nu uitgerust met een automatische uitschakelfunctie voor energiebesparing

Denon AVR-3313 belangrijkste kenmerken

• 165W x 7 kan. (6 Ohm) – geheel discrete symmetrische voeding
• Denon Advanced High Quality Audio technology D.D.S.C.-HD (Dynamisch Discreet Surround Circuit – High Definition) en AL24 Multi Processing
• Nieuwe DENON Link HD voor vrijwel jitter-vrije audio-overdracht met compatibele spelers
• Video-upscaling tot 1080p en 4k, 4k HDMI-schakeling, 4k GUI met video-overlay
• Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio Decoders
• Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
• Compressed Audio Restorer
• 6+1 (voorkant) HDMI-ingangen met ondersteuning voor 3D, ARC en CEC
• Drievoudige HDMI-uitgang – Dubbele HDMI-uitgang plus extra HDMI-Zoneuitgang
• Geavanceerde netwerkmogelijkheden
– DLNA1.5-gecertificeerd
– Netwerkaudiostreaming incl. FLAC HD-bestanden
– AirPlay audiostreaming
– Ondersteunt muziekstreamingservice last.fm (niet in alle landen beschikbaar)
– vTuner internetradio
– Flickr fotoservice
• USB-ingang aan de voorkant: Digitale aansluiting compatibel met iPod / iPhone
• Meertalige Setup Assistant (zeven talen) en Geavanceerde GUI voor eenvoudige installatie en bediening
• Multi-Zonefunctie (drie zones)
• Firmware-upgrades via internet en USB
• Automatische uitschakelfunctie voor energiebesparing
• Nieuwe Denon Remote App

Denon AVR-3313 netwerk receiver prijs en beschikbaarheid

De AVR-3313 is vanaf juli verkrijgbaar in een zwarte en premium zilveren afwerking voor 1.299 Euro.

Bron: Denon