CookiesDenon AVR-4310 surround receiver introductie

19 augustus 2009 09:28 door Hans Wind

Denon AVR-4310 surround receiver introductieDe nieuwe Denon AVR-4310 is volgens de fabrikant de eerste receiver die is uitgerust met de gloednieuwe Audyssey DSX surround technologie die extra surround kanalen toevoegt daar waar ze de meeste impact hebben waardoor een meer omringende en realistische soundstage wordt gecreëerd. Om het meest gedetailleerde en best mogelijke High Definition geluid van een Blu-ray disc te leveren ondersteunt de AVR-4310 de DENON Link 4th technologie voor een jitter-vrije overdracht via HDMI. Naast 6 HDMI ingangen (één op het frontpaneel) en 2 simultaan lopende HDMI uitgangen is de nieuwe DENON voorzien van een netwerkaansluiting, high resolutie video scaling en het premium Audyssey pakket met MultEQ XT, Dynamic Volume en Dynamic EQ.

De eveneens nieuwe DENON Clock Jitter Reducer maximaliseert de luisterervaring en staat garant voor de beste geluidskwaliteit van alle overige digitale bronnen zonder DENON Link 4th mogelijkheid.

AVR-4310 achterkant
De Audyssey DSX technologie breidt 5.1 en 7.1-geluidsbronnen uit naar een bredere en hogere dimensie, rekening houdend met de menselijke waarneming die voornamelijk gericht is op geluid wat van voren komt. Een meer ruimtelijk geluid wordt bereikt door gebruikmaking van een paar Front Wide luidsprekers die breder zijn opgesteld dan de gebruikelijke Front luidsprekers. Een groter gevoel van hoogte in het geluid wordt bereikt door toevoeging van twee Front Height luidsprekers boven de Front luidsprekers. Als aanvulling op het meest complete Audyssey pakket ooit is de AVR-4310 eveneens uitgerust met Dolby Pro Logic Iiz voor ondersteuning van extra Front Height luidsprekers.

De audio- en videosecties bevatten bekende eigen DENON technologie zoals de D.D.S.C.-HD schakeling, AL24 Plus Processing en Compressed Audio Restorer als de DENON High Picture Quality schakeling en Digital Noise Reduction voor maximale home entertainment kwaliteit. Een High Resolution 12bit/10bit scaler van Anchor Bay Technologies waardeert zelfs matige standaard definitie bronnen op naar een hoogwaardig 1080p beeld. De AVR-4310 ondersteunt verder Vertical Stretch om film content in de originele CinemaScope beeldverhouding weer te geven (anamorphic lens vereist).

Geavanceerde aansluitmogelijkheden zoals netwerk audio en foto streaming, Front en Back USB poorten met USB iPod Direct Connect functie (digitale audio overdracht) of Multi-Room ondersteuning kunnen eenvoudig worden gebruikt via de geavanceerde Graphical User Interface (GUI). De AVR-4310 is DLNA gecertificeert voor een maximale compatibiliteit. Om er zeker van te zijn dat men kan genieten van de nieuwste DENON technologie van de komende jaren is de AVR-4310 Feature-Upgradable zoals de voorgangers AVR-3808 en AVR-4308.

Denon AVR-4310 kenmerken
• AV Surround receiver met 5+1 HDMI 1.3a ingangen en twee HDMI uitgangen
• Zeven identieke versterkers van elk 130 Watt (8 Ohm)
• Audyssey MultEQ XT autosetup systeem, (8 posities) incl. meetmicrofoon
• Audyssey Dynamic Volume, Dynamic EQ en Dynamic Surround Expansion DSX
• HDMI Conversie en Scaling tot 1080p HDTV kwaliteit, multi zone functies, Anchor Bay Tech ABT2010 processor
• RDS FM/AM radio met voorkeuzezenders
• Afmetingen: 434x171x414mm(bxhxd)
• Gewicht: 18,8kg
• Leverbaar in de kleuren: Zwart en Premium Silver

Denon AVR-4310 prijs en beschikbaarheid
De Denon AVR-4310 is sinds deze week leverbaar voor een adviesprijs van 1.999 Euro.

Bron: LookenListen


Denon AVR-4310 prijs vergelijking