CookiesDenon AVR-X2000, AVR-X1000 en AVR-X500 receivers

4 april 2013 14:50 door Hans Wind

Denon AVR-X2000, AVR-X1000 en AVR-X500 receiversDe Denon AVR-X2000, AVR-X1000 en AVR-X500 zijn de nieuwste Home Theatre-receivers van deze fabrikant. De X in het typenummer staat volgens Denon voor Xcellente prestaties gepaard met Xcellente gebruiksmogelijkheden.

De Denon AVR-X500 is een receiver voor nieuwkomers in de home theatre-wereld en dit instapmodel beschikt over een hoogwaardige, volledig afgescheiden vijfkanaals versterker voor een krachtig geluid met 140 W per kanaal. Naast de audiokwaliteiten beschikt dit model over allerlei gebruikersvriendelijke verbeteringen. Via de HDMI poorten aan de voorzijde kunnen gebruikers gemakkelijk hun camera’s, tablets of smartphones aansluiten en van hun beeld- en geluidsmateriaal genieten. De eenvoudige bediening wordt verzekerd door een grafische gebruikersinterface
(GUI) en het ook vanaf de bank een zeer goed afleesbare display met grote letters. Met de snelkeuzetoetsen hebben gebruikers hun favoriete materiaal altijd binnen handbereik.
Denon AVR-X2000 achterkantZowel de Denon AVR-X2000 als de AVR-X1000 is voorzien van een uitgebreide set netwerkfuncties. Dankzij de ingebouwde AirPlay-technologie kunnen gebruikers alles wat zij in hun iTunes-muziekbibliotheken hebben vanaf een Mac, pc of mobiel Apple-apparaat afspelen op hun AVR. De
ondersteuning van duizenden internetradiozenders en de toegang tot online muziekdiensten zoals Spotify en Last.fm stellen de huiskamer open voor een letterlijk onbeperkte hoeveelheid muziek.

Doordat de AVR’s compatibel zijn met DLNA 1.5 kunnen muziekbestanden (waaronder HD Audio-bestandstypen zoals FLAC HD of WAV HD) die zijn opgeslagen op een NAS-apparaat (Network Attached Storage), op een pc of via de USB-poort aan de voorzijde zonder pauzes worden afgespeeld. Voor het regelen van al deze functies is er een Denon Remote-app beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.
Het bijzondere hieraan is dat gebruikers ook hun Spotify-account via deze hoogtechnologische app kunnen beheren. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling terwijl Audyssey Dynamic EQ problemen met de surroundweergave bij lage volumestanden ondervangt. Audyssey MultEQ XT stelt de
luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en de kenmerken van de luidsprekers.

Denon heeft zich naar eigen zeggen ingespannen om het gebruiksgemak te verbeteren. De bediening van een AVR is volgens de fabrikant nu gemakkelijker dan ooit, dankzij een nieuwe grafische gebruikersinterface (GUI) plus de nieuwste versie van de nieuwe Setup Assistant, die het
bladeren door de handleiding bij het instellen van de apparaten overbodig maakt. Bovendien zijn de AVR-X2000 en AVR-X1000 uitgerust met Denons nieuwe luidsprekerklemmen met kleurcodes en bijgeleverde kabellabels in overeenkomende kleuren, zodat de juiste luidsprekerkabel direct vanuit de verpakking kan worden aangesloten.

De vereenvoudigde afstandsbediening is voorzien van afzonderlijke bronselectieknoppen, zodat gebruikers de bron van hun voorkeur met één druk op de knop kunnen selecteren (en niet alle informatie hoeven te doorlopen voordat ze bij de gewenste bron zijn beland).

De AVR-X1000 wordt geleverd met een afgescheiden vijfkanaals versterker met een vermogen van 145 W, vijf HDMI ingangen (waarvan er een zich heel handig op het voorpaneel bevindt), en 3D-passthrough-technologie voor 3D-beeld. De AVR-X2000 heeft nog meer nieuwe functies. De zevenkanaals versterker heeft een vermogen van 150 W per kanaal en wordt geleverd met nog meer hoogwaardige audiocomponenten. Er is heel wat moeite gestoken in de klankkleur van de AVR-X2000. De versterkers kunnen worden gebruikt voor een 5.1- of 7.1-systeem, bi-amping of de aansturing van een
tweede zone in een andere ruimte. Bovendien is deze AVR uitgerust met in totaal zeven HDMI-ingangen, waarvan een aan de voorzijde, met een videosectie met mogelijkheden voor passthrough en upscaling tot 1080 p en zelfs Ultra HD.

Denon AVR-X500 5.1-kan. AV-receiver

• 140 W x 5 kan. – hoogwaardige afgescheiden eindversterker voor een krachtig geluid
• Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio Decoders
• Compressed Audio Restorer
• 3+1 (voorzijde) HDMI-ingangen met 3D
• 2 optische digitale ingangen
• Gemakkelijke bediening met snelkeuzetoetsen, display met grote letters en GUI
• Automatische uitschakelfunctie en laag energieverbruik in stand-bymodus
• Verkrijgbaar in zwart

Extra functies van de Denon AVR-X1000 5.1-kan. geïntegreerde netwerkreceiver

• 145 W x 5 kan. – hoogwaardige afgescheiden eindversterker voor een krachtig geluid
• 4+1 (voorzijde) HDMI-ingangen met ondersteuning voor 3D, HDMI-uitgang met ARC
• Geavanceerde netwerkmogelijkheden
o DLNA 1.5-gecertificeerd
o HD-audiostreaming met ondersteuning van afspelen zonder pauzes
o AirPlay-audiostreaming
o Ondersteuning voor de muziekdiensten Spotify en last.fm (voor zover beschikbaar)
o vTuner-internetradio
o Flickr-fotoservice
o Nieuwe Denon Remote-app
• USB-ingang aan de voorzijde: digitale aansluiting compatibel met de iPod/iPhone
• Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
• Setup Assistant en Hybrid GUI in 9 talen voor eenvoudige installatie en bediening

Extra functies van de AVR-X2000 7.1-kan. geïntegreerde netwerkreceiver

• 150 W x 7 kan. – hoogwaardige afgescheiden eindversterker voor een krachtig geluid
• Streng geselecteerde onderdelen en uitgebreide klankafstemming
• 6+1 (voorzijde) HDMI-ingangen met ondersteuning voor 3D en 4k, HDMI-uitgang met ARC
• Analoge en digitale video-upscaling tot 4k
• Multizone (2 zones) en multisource
• Setup Assistant en Advanced GUI in 9 talen voor eenvoudige installatie en bediening

Denon AVR-X2000, AVR-X1000 en AVR-X500 prijs en beschikbaarheid

De Denon AVR-X2000, AVR-X1000 en AVR-X500 zijn vanaf begin mei verkrijgbaar in een zwarte afwerking.

De adviesprijzen zijn als volgt:

• AVR-X2000 599 euro

• AVR-X1000 399 euro

• AVR-X500 299 euro

Bron: Denon