CookiesDenon AVR-X2100W en AVR-X1100W netwerkreceivers

14 mei 2014 14:00 door Hans Wind

Denon AVR-X2100W en AVR-X1100W netwerkreceiversDe Denon X2100W en AVR-X1100W zijn twee nieuwe netwerkreceivers die de bestaande X-serie aanvullen. Beide systemen bieden surround-soundtechnologie en uitgebreide aansluitopties, waaronder WiFi en Bluetooth.

Denon heeft ook een nieuwe ECO-modus ontwikkeld voor een lager stroomverbruik.

Denon AVR-X1100W

De 7.2-kanaals Denon AVR-X1100W netwerk-AV-receiver biedt zeven kanalen die ieder 145 watt kunnen leveren. De jarenlange ervaring van de ontwerpers van Denon staat er bovendien voor garant dat uitsluitend krachtige en gecontroleerde audio, boordevol subtiele details, de speakers bereikt. Ook de instapmodellen an de X-serie zijn voorzien van ingebouwde WiFi voor eenvoudige aansluiting op het thuisnetwerk.

Gebruikers kunnen hun eigen muziek op Apple iDevices streamen via AirPlay, en hebben eenvoudig toegang tot hun muziekbibliotheek op DLNA-compatibele apparaten, zoals een NAS-apparaat (Network Attached Storage). Daarnaast kunnen ze kiezen uit duizenden internetradiozenders en muziek luisteren op Spotify via het nieuwe Spotify Connect-programma (abonnement vereist).

De Denon AVR-X1100W is voorzien van een USB-poort aan de voorzijde voor aansluiting van een USB-opslagapparaat, of van een iDevice voor gelijktijdig afspelen en opladen.

Voor het regelen van deze functies is er de Denon Remote App voor iOS- en Android-apparaten.

Als we het videogedeelte van de AVR-X1100W wat nader bekijken, zien we in totaal zes HDMI-ingangen (waarvan één aan de voorzijde) voor aansluiting van verschillende HDMI-bronapparaten. De Blu-ray- en game-ingangen ondersteunen 4K Ultra HD 60 Hz en 4:4:4 Pure Color video-passthrough als onderdeel van de nieuwste HDMI-specificatie. Deze nieuwkomer is ook volledig compatibel met 3D-content. Dankzij de verbeterde Setup Assistant en grafische gebruikersinterface is het instellen van de receiver eenvoudiger geworden.

De belangrijkste kenmerken van de AVR-X1100W zijn:
• 145W x 7-kanaals hoogwaardige discrete eindversterker voor een krachtig en gedetailleerd geluid
• Ingebouwde WiFi met dubbele antenne, ingebouwde Bluetooth
• Nieuwste HDMI-standaard met 4K Ultra HD 60 Hz-passthrough en 4:4:4 kleurenresolutie.
• 6 HDMI-ingangen (incl. één aan de voorzijde), 1 HDMI-uitgang
• Uitgebreide streamingondersteuning, ook voor het DSD- en AIFF-formaat
• Spotify Connect
• AirPlay- en DLNA-muziekstreaming
• Geavanceerde ECO-modus met automatische in-/uitschakelfunctie
• Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ
• Verbeterde Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (hybride GUI, negen talen)
• Verkrijgbaar in zwarte uitvoering

Denon AVR-X2100W

Met een eindversterker met 150 watt per kanaal en nog meer gedetailleerdere muziekweergave, vult de Denon AVR-X2100W de AVR-X1100W aan. Dankzij de acht HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen neemt deze AVR met gemak de gelijktijdige controle over nog meer digitale apparaten, zoals Blu-rayspelers, gameconsoles, mediaspelers, videocamera’s, en dergelijke. De AVR-X2100W is ontworpen op basis van krachtige videoverwerkingstechnologie en kan standaard- en HD-videobronnen upscalen en transcoderen naar een 4K Ultra HD-resolutie. Voor de optimale kijkervaring kan het systeem zelfs overweg met 4K Ultra HD 60 Hz-bronnen en -displays van de volgende generatie.

In de modus Auto Eco schakelt het systeem automatisch tussen de normale modus en ECO-modus, afhankelijk van het ingestelde volumeniveau.

Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling, terwijl Audyssey Dynamic EQ problemen met surroundweergave bij lage volumestanden ondervangt. Audyssey MultEQ XT stelt de luidsprekers (waaronder de subwoofer) automatisch af op de luisteromgeving van de kamer en de kenmerken van de luidsprekers.

Aanvullende functies ten opzichte van de AVR-X1100W zijn:
• 150W x 7-kanaals hoogwaardige discrete eindversterker voor een krachtig en gedetailleerd geluid
• 8 HDMI-ingangen (incl. één aan de voorzijde), 2 HDMI-uitgangen
• Geavanceerde videoverwerking voor upscaling tot 1080p en 4K Ultra HD
• ISF-certificering

Denon AVR-X2100W en AVR-X1100W prijs en beschikbaarheid

Beide AVR-instapmodellen zijn vanaf juni verkrijgbaar.

De adviesprijs voo de AVR-X2100W is 649 euro en de AVR-X1100W kost 499 euro.

Bron: Denon