CookiesDeventer Televisie digitaal te zien bij Ziggo

6 oktober 2010 15:29 door Hans Wind

Deventer Televisie digitaal te zien bij ZiggoVanaf 1 oktober is Deventer Televisie digitaal te bekijken door abonnees van Ziggo. Vanuit de lokale omroepen bestaat er grote behoefte om digitaal te kunnen uitzenden en bekeken te kunnen worden. Deze behoefte is een gevolg van het feit dat ook lokale omroepen in de beste kwaliteit RTV willen uitzenden. Bovendien kunnen de omroepen via digitaal een veel groter publiek bereiken omdat de uitzendingen ook te zien zijn buiten de plaats waar de lokale omroep analoog uitzendt. Om dit mogelijk te maken heeft Ziggo het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in haar netwerk en moeten de omroepen een nieuw uitzendsysteem aanschaffen.

Deventer RTV is in Nederland een van de eerste lokale omroepen die digitaal uitzenden. Eelco van den Kerkhoff, directeur van DRTV zegt hierover: “Wij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Zowel technisch als qua programma-inhoud kunnen wij nu de kwaliteit leveren die bijvoorbeeld Nederland 1, 2 en 3 leveren. En wat voor ons ook heel belangrijk is, is dat wij nu ook te zien zijn in de omliggende gemeenten zoals Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle”.

Steeds meer lokale omroepen willen digitaal uitzenden. Daarvoor heeft Ziggo de afgelopen tijd de nodige aanpassingen in haar netwerk en apparatuur moeten doen. “Wij kunnen niet zonder meer zo maar elke lokale omroep digitaal doorgeven. Daarvoor moeten wij eerst de verbinding met de studio optimaliseren en specifieke apparatuur installeren.”, aldus Patrick Bongaerts, Manager Productmarketing bij Ziggo. Hij vervolgt, “Ook de lokale omroepen moeten investeren in bijvoorbeeld een nieuwe uitzendstraat, nieuwe camera’s en een nieuwe verbinding. Niet elke omroep kan dat financieel aan maar indien mogelijk helpen wij zij daarbij.”.

DRTV is bij Ziggo digitaal te ontvangen op kanaal 950 en analoog op frequentie 182, 250 MHz (kanaal 6)

Bron: Ziggo