CookiesDiscovery komt in HDTV pakket van Nederlandse kabelaars

11 oktober 2006 13:55 door Hans Wind

Discovery HDGisteren maakte Essent bekend dat @Home vanaf 1 november het populaire Discovery Channel toevoegt aan het High Definition zenderpakket TV HD. Met de komst van Discovery Channel in High Definition kwaliteit ziet het volledige HDTV-aanbod van @Home er dan als volgt uit:
– Discovery HD
– National Geographic HD
– HD1-NL
– Film1 HD
– Sport1 HD

Ultieme kijkervaring
De volledig Nederlands ondertitelde programmering van Discovery HD varieert van cultuur, wetenschap, reizen en lifestyle tot de wonderen van de wereld. Discovery HD kan putten uit Discovery Networks’ exclusieve wereldwijde bibliotheek met duizenden uren high-definition materiaal. Discovery Atlas is één van de meest ambitieuze HD-projecten ooit geproduceerd en is één van de series die garant zullen staan voor mooie kijkervaringen. Met Discovery HD komt HDTV maximaal tot zijn recht.


Digitale televisie
Het totaal aantal @Home digitale TV abonnees groeide explosief; van 35.000 (januari 2005) tot 250.000 (heden); een groei van 714%. Eind 2006, zo is de verwachting, staat de teller op ongeveer 300.000. Essent Kabelcom verwacht dat begin 2009 ongeveer vijftig procent van zijn abonnees digitale televisie kijkt.

De sterke groei van digitale televisie schrijft Essent Kabelcom toe aan:
* de stijgende behoefte aan digitale geluid- en beeldkwaliteit
* de behoefte aan meer keuze in het zenderaanbod
* de aantrekkelijkheid van het digitale TV-pakket
* de EPG: Elektronische Programma Gids (in één oogopslag kan de consument zien wat er op TV is en waar de programma’s over gaan. Een papieren gids is niet meer nodig)
* de productie van flatscreen TV’s door elektronicaproducenten. Deze flatsceens komen verreweg het beste tot hun recht met een digitaal televisiesignaal.
* grote aandacht van media en (reclame)campagnes van aanbieders van flatscreentelevisies en aanbieders van digitale televisie

HD Televisie
De sterk groeiende belangstelling voor digitale televisie heeft de weg vrijgemaakt voor de introductie van High Definition TV. In juni introduceerde @Home het eerste televisiepakket in Nederland op basis van High Definition. Samsung levert de digitale HD-ontvangers die het HD-signaal decoderen. Deze HD-ontvangers zijn ook geschikt voor ontvangst en doorgifte van het Standard Definition-signaal van TV Digitaal van @Home. Tot nu toe zijn in het verzorgingsgebied van @Home circa 20.000 HD-ontvangers verkocht.

Ook op CAIW en Multikabel
Volgens Dutchmedia zullen ook Multikabel en CAIW de Discovery HD zender op 1 november aan hun pakket toevoegen. Dezelfde bron meldt dat UPC de zender op een later tijdstip zal aanbieden in het nog te lanceren UPC HDTV pakket.