CookiesDraadloos systeem voor digitale televisie via de satelliet

21 september 2006 08:13 door Hans Wind

Canal Digitaal logoCanalDigitaal maakte onlangs bekend dat zij nog dit jaar haar klanten de mogelijkheid zal bieden om met 1 smartcard tot 3 televisies draadloos aan te sluiten op het signaal van CanalDigitaal. Het V2O Wireless Home Media Network is een systeem dat het mogelijk maakt om volledig draadloos van digitale televisie op meerdere televisietoestellen binnen één huishouden te genieten. Bovendien is voor dit systeem maar één smartcard en één abonnement nodig.

Het V2O Wireless Home Media Network levert het televisiesignaal van CanalDigitaal door het gehele huis en is uitgerust met een harddisk recorder (PVR), elektronische programmagids (EPG) en eenvoudige bediening. De harddisk recorder kan via een eenvoudige draadloze decoder, een zogenoemde slave, op elk televisietoestel in het huis worden bediend. Op die manier kun je zelf beslissen wat je wanneer en op welk toestel willen kijken.

Het V2O Wireless Home Media Network zal eind 2006 voor een geselecteerde groep klanten van CanalDigitaal beschikbaar zijn. In de loop van 2007 zal het systeem via de dealers van CanalDigitaal beschikbaar komen. Volgens de leverancier zullen de aanschafkosten van een V2O Wireless Home Media Network lager liggen dan nu verkrijgbare oplossingen in de markt.


Omdat alleen de harddisk recorder op de satellietschotel moet worden aangesloten, vallen de installatiekosten aanzienlijk lager uit dan wanneer er zoals nu gebruikelijk 3 decoders apart aangesloten moeten worden. Wat nog belangrijker is dat de klanten elke maand op hun abonnementskosten besparen aangezien het V2O Wireless Home Media Network met één enkele smartcard en één enkel abonnement op maximaal drie televisies werkt.

Op dit moment zijn ons nog geen prijzen bekend.

Het V2O Wireless Home Media Network
Het V2O Wireless Home Media Network is in samenwerking met Caton Overseas en Airgo Networks ontwikkeld. De Airgo Networks True MIMO chipset (de opvolger van het huidige WiFi protocol) werd geïntegreerd met het RapidMedia videostreaming protocol van Caton Overseas. Het resultaat is een signaal dat krachtig genoeg is om de verschillende kanalen en televisieprogramma’s van de harddisk recorder in uitzendkwaliteit door te sturen naar elke televisie binnen een huis van maximaal 4 etages; zelfs door betonnen muren.

Op de website van Canal Digitaal is een interview van Business News Radio te beluisteren met CanalDigitaal directeur Kees Farber