CookiesEen Frans alternatief voor de satelliet schotel

19 oktober 2006 07:22 door Hans Wind

Rechthoekige satelliet schotel van CSFMet de stijgende populariteit van satelliet ontvangst wordt het aanzicht van gebouwen er niet altijd fraaier op. In Nederland heeft Canal Digitaal inmiddels via de Astra satelliet al meer dan 1 miljoen abonnees die meer dan 200 TV en radio zenders digitaal kunnen ontvangen. Daarnaast wordt de satelliet schotel ook door steeds meer consumenten gebruikt om ongecodeerde HDTV uitzendingen uit het buitenland te ontvangen. Na het verdwijnen van de ouderwetse hark antenne verschijnen er dan ook steeds meer schotels in verschillende maten en kleuren op de gevels van woningen.

Het Franse satelliet bedrijf CSF (Canal Satellite France) meent een fraaiere oplossing voor HDTV satelliet ontvangst te hebben gevonden met hun rechthoekige ontvanger die meer lijkt op een witte gebaksdoos dan een schotel. Het apparaat meet 42cm x 22cm x 5cm (breedte x hoogte x diepte) en heeft een ingebouwde ontvangskop waardoor het geheel onopvallend op een muur, balkon of dak gemonteerd kan worden


Op de website van CSF is onder het kopje “revolutionnaire” meer informatie over de nieuwe ontvanger te vinden. Op die website staan ook meer voorbeelden van de “schotel” en grappig is een soort puzzel waarin de bezoeker mag proberen geinstalleerde ontvangers op te zoeken.

We hebben nog geen Nederlandse leveranciers kunnen vinden die het apparaat gaan leveren maar dat zal ongetwijfeld een kwestie van tijd zijn.