CookiesEerste Europese HD DVD met online content is Stage Fright

24 juli 2007 09:21 door Hans Wind

Eerste Europese HD DVD met online content is Stage FrightMotörhead’s ”žStage Fright“ is de eerste Europese HD DVD waarbij de mogelijkheid wordt benut om online materiaal te gebruiken. De HD DVD is uitgegeven door SPV en geproduceerd in samenwerking met de Duitse studio Imagion AG.

Hoewel de muziek van de Britse heavy metalband wellicht niet iedereen aanspreekt is dit toch een duidelijke primeur waarbij naast de HDTV kwaliteit beeld en geluid, duidelijk de online mogelijkheden van HD DVD worden gedemonstreerd. Het gaat dan om interactieve functies zoals picture-in-picture video commentaar of de mogelijkheid om individuele verzamelingen van beeldmateriaal en optredens op te bouwen. Door de Motörhead fans er bij te betrekken, wordt de HD DVD continue aangevuld met nieuw online materiaal..

Na de uitgave van de eerste twee HD DVDs met online functionaliteit in de VS in juni en juli, is de eerste Europese dynamische muziek HD DVD, Motörhead “Stage Fright”, nu een feit.

Zoals voorgeschreven in de HD DVD standaard, is elke HD DVD speler voorzien van een netwerk aansluiting waarmee de disc op elk gewenst moment met extra beeld en geluid materiaal kan worden uitgebreid.

Motörhead fans kunnen zo genieten van het laatste nieuws, tour data, opnamen en door fans gemaakt materiaal dat is opgeslagen op de Imagion HD DVD Server en zo kan worden geïntegreerd in de HD DVD menu’s via het Internet. “Motörhead for Life” is een sectie waar Motörhead fans zelfs worden uitgenodigd om hun nieuwste Motörhead tattoos te presenteren.

Naast deze mogelijkheden biedt de HD DVD bijvoorbeeld ook nog andere innovative elementen zoals een exclusief picture in picture video commentaar van de drie muzikanten met veel interessante opmerkingen. Met de “Create Setlist” functie kun je je eigen setlist samenstellen en de inhoud naar je eigen wensen aanpassen. Met het zogenaamde “snapshot feature” kun je foto’s maken gedurende het concert en zo je foto gallerij aanvullen met je eigen plaatjes.

Deze HD DVD geeft een voorproefje van de nieuwe mogelijkheden die we in de toekomst vaker zullen zien. Daarbij is een eenmaal gekochte muziek of film HD DVD niet meer statisch maar dynamisch geworden.