CookiesElephants dream eerste Europese HD DVD titel

15 augustus 2006 09:12 door Hans Wind

Elephants Dream HD DVDDe eerste Europese HD DVD titel is geproduceerd door het Duitse bedrijf Imagion AG. De film met de naam “Elephants Dream” is zonder betrokkenheid van Amerikaanse of Japanse bedrijven tot stand gekomen.

Imagion hoopt met deze primeur een goede indruk te kunnen geven van de vele mogelijkheden die HDTV en HD DVD te bieden hebben.

Het productieteam onder leiding van Ton Roosendaal is er in geslaagd om met beperkte financiƩle middelen een animatie film van niveau te maken in hoge definitie 1080p formaat. Opmerkelijk is het feit dat voor de productie voornamelijk gebruik werd gemaakt van open source software.


Naast de nodige extra’s zoals audio commentaar, ondertitels en dergelijke is een gesynchroniseerde, zogenaamde “picture-in-picture” weergave mogelijk van de productie van de film.

De film is zowel in standaard video als MPEG-2 video formaat opgenomen zodat de kijker de kwaliteit van deze formaten kan vergelijken. De kijker kan op elk moment omschakelen van standaard video resolutie naar HDTV kwaliteit om het verschil te beoordelen.

Naast de HD DVD versie zal ook een Blu-Ray versie van de film beschikbaar komen.
De makers hebben een aparte website opgezet voor de film waar delen van de film kunnen worden bekeken en de DVD kan worden besteld