CookiesEminent EM7080 hdMEDIA RT introductie

9 december 2009 14:50 door Hans Wind

Eminent EM7080 hdMEDIA RT introductieDe nieuwe Eminent EM7080 hdMEDIA RT HD netwerkmediaspeler speelt films af van een interne harddisk, USB harddisk en van computers in het thuisnetwerk.

Dankzij de nieuwe generatie Realtek chipset speelt de hdMEDIA RT alle gangbare bestandsformaten af. De hdMEDIA RT is een veelzijdige mediaspeler voorzien van Usenet downloadfunctie en DTS-geluid en kan eenvoudig worden gekoppeld aan de HDTV.

Elke 3.5” harddisk past in de hdMEDIA RT, ongeacht hoe groot de schijf is. Plaats bestanden op de hdMEDIA RT om ze direct op de hd tv te bekijken.

De hdMEDIA RT heeft twee USB-poorten voor het aansluiten van een USB-harddisk of USB-stick, met daarop films of andere multimediabestanden. Bovendien speelt de hdMEDIA RT films af van alle computers in het thuisnetwerk. De vele afspeelmogelijkheden maken de hdMEDIA RT een complete en veelzijdige mediaspeler.

Krachtige Realtek chipset met zeer brede codecondersteuning
Dankzij de nieuwe generatie Realtek chipset, speelt de hdMEDIA RT alle gangbare videobestanden af. De hdMEDIA RT ondersteunt de populaire HD-formaten, waaronder MKV, VC-1 en H.264, en ook Blu-Ray ISO bestanden. Wat het bestandsformaat ook is, de hdMEDIA RT speelt het af.

Rechtstreeks films downloaden via Usenet
De downloadfunctie in de hdMEDIA RT maakt het mogelijk om films te downloaden via Usenet-nieuwsgroepen. Tijdens het downloaden hoeft de computer niet aan te staan. De hdMEDIA RT zorgt voor het repareren en uitpakken van binnengehaalde mediabestanden en speelt ze direct af op hd tv.

DTS en Dolby voor kristalhelder geluid
De hdMEDIA RT laat helder bioscoopgeluid horen via de hdtv of home cinema set. Dit is mogelijk omdat de hdMEDIA RT ondersteuning biedt voor Dolby AC3 en DTS downmix.

Eminent EM7080 hdMEDIA RT technische specificaties
• Laatste generatie Realtek 1083 chipset
• Video Output: HDMI, Composiet Video, Y/Pb/Pr
• Audio: Optisch, Coaxiaal en stereo (DTS-HD audio over HDMI1.3 ondersteund)
• Hard disk: Intern 3.5 inch SATA (NTFS/FAT32)
• Streaming media: Video en audio
• Lan port: 100Mbps
• USB ports: 2x host en 1x client
• eSATA port voor externe hard disk
• Afstandbediening bijgeleverd
• Beeldformaten: HD JPEG, BMP, GIF, TIF, PNG

EM7080 hdMEDIA RT prijs en beschikbaarheid
De Eminent EM7080 hdMEDIA RT HD Netwerkmediaspeler heeft een winkeladviesprijs van 149,50 euro. Eminent biedt een Nederlandstalige handleiding, toegankelijke helpdesk en 5 jaar garantie.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Eminent