CookiesEminent ontwikkelt EM7297 hdMEDIA AND HD media speler

14 maart 2011 15:03 door Hans Wind

Eminent ontwikkelt EM7297 hdMEDIA AND HD media spelerHet Nederlandse merk Eminent werkt aan een nieuwe HD media player die gebruik maakt van het besturingssysteem Android. De Eminent HD media player EM7297 hdMEDIA AND biedt volgens de fabrikant een bijzondere gebruikerservaring bij het afspelen van films en apps op hd tv.

Een geheel nieuwe HD media player ligt binnen handbereik nu Eminent start met het gebruik van Android – het besturingssysteem dat ook in veel smartphones en tablets verwerkt is. Bij de nieuwe HD media player EM7297 hdMEDIA AND benut Eminent de vele mogelijkheden die Android te bieden heeft.

Het is een nieuwe stap om online content toegankelijk te maken op de hdtv, waarbij Eminent de hoofdfunctionaliteit van een HD media player, naar eigen zeggen, niet uit het oog verliest. De EM7297 hdMEDIA AND speelt films in de hoogste beeldkwaliteit af op de hd tv en krijgt – door het gebruik van Android – nu extra online features in de vorm van apps. Volgens Eminent gaat de gebruiker het verschil duidelijk merken bij de bediening en mogelijkheden van de HD media player.

De Eminent HD media player EM7297 hdMEDIA AND is voorzien van USB3.0, Gigabit LAN, Flash 10 en OpenGL-ondersteuning. Het krachtige hardware platform zorgt voor hoge snelheid bij het kopiëren van films en het afspelen van online content. Via een uitgebreide browser met Flash-ondersteuning is het mogelijk om te surfen op het web. De Eminent HD media player biedt een hoogwaardige grafische interface voor optimale weergave van de menuschermen en apps.
Het gebruik van Android op een HD media player krijgt definitief vorm nu Eminent de laatste fase ingaat bij de ontwikkeling van de hardware en software voor de EM7297 hdMEDIA AND.

Eminent EM7297 hdMEDIA AND prijs en beschikbaarheid
Eminent zet maximale capaciteit in om de nieuwe HD media player zo spoedig mogelijk op de markt te brengen. Een concrete datum of prijs zijn nog niet bekend.

Bron: Eminent