CookiesEredivisie Live TV app bij Samsung

10 augustus 2012 10:54 door Hans Wind

Eredivisie Live TV app bij SamsungTegelijk met de start van het nieuwe Eredivisie seizoen introduceert Eredivisie Live vandaag zijn TV app, exclusief op Samsung Smart TV, Smart Blu-ray spelers en Smart Home Entertainment Systemen. Op toestellen van Samsung uit 2011 en 2012 met een internetaansluiting, kan iedereen via de Eredivisie Live app tegen betaling losse wedstrijden bestellen, gratis samenvattingen bekijken of de actuele ranglijst raadplegen.

Rick Fens, content manager Samsung Electronics Benelux: “Met de exclusieve lancering van Eredivisie Live breiden we het aanbod van lokaal relevante merken opnieuw sterk uit. Premium video’s zijn bijzonder populair op Samsung Smart TV. Aan het begin van de sportzomer werd met de lancering van de NOS Sport app snel duidelijk dat veel consumenten sport willen kijken wanneer het hen uitkomt. Daarnaast huren duizenden mensen wekelijks een film via de Samsung Smart Hub. De Eredivisie Live app is dan ook een logische stap.”

Arno de Jong, directeur Media & Marketing Eredivisie Live: “Na de introductie van de Eredivisie Live mobiele App voor iPhone en Android toestellen betekent de beschikbaarheid van de app op Samsung Smart TV’s een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze multimediale strategie. Met Eredivisie Live zijn we aanwezig op alle platforms en schermen, zodat de fans op alle mogelijke manieren optimaal toegang hebben tot ons brede voetbalaanbod.”

De prijs voor een losse wedstrijd van Eredivisie Live bedraagt € 6,95 per wedstrijd. Streaming van de live wedstrijden via de Eredivisie Live app geschiedt met een capaciteit van 4Mbit/s waardoor de wedstrijden bekeken kunnen worden in behoorlijke beeldkwaliteit. Als extra service is het bovendien mogelijk om vanaf elke maandag na een speelronde via de app gratis de samenvattingen van de Eredivisie te bekijken.

Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen, Humberto Tan en Kees Jansma. De wedstrijden worden van een deskundige blik voorzien door onder anderen Kenneth Perez, Arnold Bruggink, Jan van Halst, Erik Meijer en Robert Maaskant. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League, de DFB Pokal en de FA Cup. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra’s te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, 90 Minutes en boeiende voetbaldocumentaires. Eredivisie Live is zeven dagen per week voetbal en is bij een groot aantal TV aanbieders ook in HD beschikbaar. Alle live wedstrijden zijn via www.eredivisielive.nl ook online te volgen. Op de mobiele website m.eredivisielive.nl zijn live wedstrijden, samenvattingen, doelpunten, interviews en statistieken te bekijken. Voor de mobiele gebruiker is er tevens een iPhone app en Android app beschikbaar. Voor een nog intensere live wedstrijdbeleving tijdens Eredivisie wedstrijden is er Eredivisie Live Sidekick, het gratis Tweede Scherm van Eredivisie Live op www.eredivisielive.nl/sidekick. Eredivisie Live GO is het multi-platform product waarmee het mogelijk is om Eredivisie Live altijd en overal te bekijken: op TV, online of mobiel.

Bron: Samsung