CookiesEuro commissaris pleit voor DVB-H TV standaard

14 maart 2007 09:36 door Hans Wind

Euro commissaris pleit voor DVB-H TV standaardDe Europese Unie doet een beroep op de Europese telecommunicatie industrie om snel te komen tot een eenduidige standaard voor mobiele TV uitzendingen, dat stelde Euro Commissaris Viviane Reding gisteren.

In een interview met Dow Jones Newswires gaf Reding aan dat zij de DVB-H standaard ziet als de beste technologie voor de Europese regio. DVB is een open standaard ontwikkelt door een Europees consortium.

Sommige telecom bedrijven gebruiken al DVB-H maar anderen gebruiken concurrerende technieken waardoor het ontwikkelen van geschikte mobiele apparaten ingewikkelder wordt.

Tot nu toe is mobiele TV in Europa nog nauwelijks van de grond gekomen. Industrie kenners geven aan dat deze bedrijfstak nog maar in de kinderschoenen staat en dat in slechts een paar landen, zoals bijvoorbeeld Zuid Korea, mobiele TV echt is geaccepteerd.

Hamid Akhavan, hoofd van de wireless Unit van Deutsche Telekom gaf recent nog aan dat hij niet verwacht dat mobiele TV in de nabije toekomst een echte omzet generator zal worden. Ondanks dat geeft Reding aan dat de Europese Commissie grote verwachtingen heeft van het mobiele TV medium. De commissie verwacht dat in 2009 wereldwijd zo’n 50 miljoen apparaten gebruikt zullen worden voor ontvangst van mobiele Televisie. Ze deed een beroep op wetgevers en de telecom industrie om de besluitvorming te versnellen: “Het is nu het moment voor beslissingen – anders zal mobiele TV de boot missen voor het de Europese voetbal kampioenschap in 2008”, aldus Reding

Bron: about-electronics.eu