CookiesEurosport HD bij Caiway

10 november 2009 08:30 door Hans Wind

Eurosport HD bij CaiwayNaast Eurosport is vanaf nu ook Eurosport HD beschikbaar in het Basic pakket van Caiway, waaraan binnenkort ook Eurosport 2 (nu nog onderdeel van het aanvullende pakket Enjoy) wordt toegevoegd.

Eurosport HD was al te bekijken met de digitale services van UPC, Canal Digitaal, Ziggo en Delta en is nu, door de uitbreiding van de overeenkomst met Caiway, dus in bijna heel Nederland beschikbaar. Op Eurosport HD worden dezelfde evenementen uitgezonden als op Eurosport, maar dan in de vijf keer scherpere HDTV beeldkwaliteit. Met meer dan 17 uur per dag en de focus op meer dan 100 verschillende sporten, biedt Eurosport HD sportliefhebbers het grootste in high definition geproduceerde sportaanbod van Europa.

Danny Menken, Managing Director van Eurosport Benelux, toont zich verheugd over de hernieuwde samenwerking: “Sport leent zich bij uitstek voor HD beeldkwaliteit, want doordat de beelden scherper zijn en veel meer gedetailleerd komen kleur en beweging stukken beter tot hun recht…. de actie spát van de buis! Ik ben dan ook vooral voor de sportliefhebber blij dat we onze samenwerking met Caiway door deze uitbreiding nog meer sportieve diepgang kunnen geven”.

Aart Verbree, algemeen directeur van CAIW: “Met de toevoeging van Eurosport HD aan ons digitale aanbod, bieden wij elke klant de mogelijkheid om sport te beleven alsof je in het stadion zit. De toevoeging van Eurosport HD in het Basic pakket is de eerste stap naar een breder HD-aanbod in ons Basic pakket. Op 30 november wordt het Basic pakket en het HD-pakket nog verder uitgebreid met een aantal HD-zenders.”

Op Eurosport HD komen onder meer wielrennen, tennis, wintersporten, auto- en motorsport en voetbal uitgebreid en live aan bod, maar ook tal van kleinere sporten als snooker, roeien, tafeltennis en gewichtheffen. Deze winter staat grotendeels in het teken van de Road to Vancouver, met als absoluut sportief hoogtepunt de Olympische Winterspelen in februari. In januari staan (onder meer) de Australian Open en de Dakar Rally op het programma.

Bron: Eurosport

Gisteren werd op de HD dagen in Hilversum ook door Eric Eljon van SBS bekendgemaakt dat vanaf eind november Net5 bij Caiway te bekijken zal zijn in HD TV kwaliteit