CookiesEurosport brengt WTCC in HDTV kwaliteit

23 april 2009 12:51 door Hans Wind

Eurosport brengt WTCC in HDTV kwaliteitHet FIA World Touring Car Championship seizoen wordt door Eurosport vanaf de race in Marrakech, op 2 en 3 mei, in HDTV kwaliteit uitgezonden. De straatrace in Marokko is daarmee de eerste FIA WTCC race die in HD beeldkwaliteit te zien is.

De race is bijzonder in méér dan één opzicht. Want niet alleen is het dus de eerste in HD TV kwaliteit, ook is het de eerste FIA WTCC race ooit op het Afrikaanse continent. De introductie in Afrika wordt daarbij tevens door Eurosport aangegrepen voor de lancering van haar nieuwe autosportmagazine ‘WTCC Inside’.

Op de laatste race in Macau na, zal Eurosport alle nog te rijden races in HD produceren. Gemiddels worden daarbij 14 track side HD camera’s, twee RF HD camera’s en 14 SD 16:9 boardcamera’s ingezet, alsmede een nieuwe, door het Belgische Alfacam ontwikkelde, HDTV uitzendwagen.

Vanaf het straatcircuit van Marrakech en alle andere Europese circuits, zendt Eurosport de rest van het seizoen dus ook het gloednieuwe ‘WTCC Inside’ uit. In dit innovatieve programma volgt de Eurosport crew elk race-weekend één van de coureurs backstage. In Marrakech is Eurosport’s ’gastcoureur’ de Engelsman Robert Huff.

FIA WTCC On Air
Het gehele FIA WTCC seizoen is LIVE te zien op Eurosport, Eurosport 2 en Eurosport HD. Op zondagochtend is de warming-up te zien, waarna ‘s middags de twee races LIVE te volgen zijn. De kwalificatieraces, die plaatsvinden op zaterdag, zijn te bekijken op Eurosport 2.

Eurosport’s ‘WTCC Inside’ is elke dinsdag (om 23:00 uur) te zien op Eurosport en elke donderdag (om 18:30 uur) op Eurosport 2. Het commentaar bij de races wordt verzorgd door Peter Baert en Jeroen van der Ploeg. Tom Coronel analyseert, voorafgaande aan de races, de verschillende circuits.

Eurosportwordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 116 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition zender van Eurosport. Eurosport 2, ‘the new generation sports channel’, bereikt 34 miljoen huishoudens in 11 talen en 46 landen. Eurosport Asia/Pacific, gelanceerd in 2006, bereikt 12 landen in die regio. Eurosport’s online sportplatform, gedeeltelijk in samenwerking met Yahoo!, is Europa’s meest bezochte online sportbestemming, met meer dan 9,9 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosportnews is Eurosport’s sportnieuwszender en wordt wereldwijd uitgezonden. Eurosport Mobile biedt Live streaming, WAP en I-Mode diensten voor sportnieuws en -uitslagen. Eurosport Events richt zich op het organiseren en promoten van grote internationale sportevenementen.

Bron: Eurosport