CookiesExplay nano projectors introductie

29 mei 2007 13:12 door Hans Wind

Explay nano projectors introductieDe digitale TV, video en foto wereld is er één van uitersten waarin de ene groep leveranciers met steeds grotere HDTV apparaten komt, proberen anderen zich juist te onderscheiden door miniatuur technologie. Een voorbeeld van dat laatste fenomeen is de ExPlay nano projector die makkelijk in de palm van een hand past en daardoor wel bijzonder makkelijk mee te nemen is.

ExPlay is een bedrijf uit Israel dat beschikt over een multidisciplinar team waarin alle kennis op het gebied van optiek, projectie techniek, en analoge en digitale micro electronica is ondergebracht.

De laser technologie in de nano-projector kan een beeld weergeven dat ongeveer 20 maal groter is dan het apparaatje zelf. Batterijen kunnen de nano projector van electriciteit voorzien en de ingebouwde autofocus zorgt voor een automatisch scherpgestelde projectie. Zoals vaak bij dergelijke miniatuur apparaten zullen de batterijen de meeste ruimte vragen.

Explay nano projectieHet apparaat lijkt voornamelijk bedoeld om door andere fabrikanten te worden ingebouwd in hun producten waarbij ook een losse projector gefabriceerd kan worden ter grootte van een luciferdoosje. Aansluiting kan met een kabel of draadloos.

De leverancier noemt projectiegroottes van 7 – 30 inch. De resolutie is ons nog niet bekend.

Bron: ExPlay