CookiesEyeCrown belooft videoconferenties in HDTV kwaliteit

17 november 2008 13:42 door Hans Wind

EyeCrown belooft videoconferenties in HDTV kwaliteitEyeCrown belooft dat het voor iedereen mogelijk wordt om wereldwijd, tegen een betaalbare prijs, live beeldcontacten te leggen via een standaard HD TV en dat alles in een ongekende beeld- en geluidskwaliteit.

Naast deze faciliteit biedt de EyeCrown tevens mogelijkheden om (interactieve) televisieprogramma’s te ontvangen en zelf uit te zenden.

De EyeCrown is bestemd voor zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. Het unieke van de EyeCrown is volgens de leverancier dat, naast een aantrekkelijke prijsstelling, het systeem gebruik maakt van een normale breedband internetaansluiting (ADSL). Minimaal vereiste bandbreedte slechts 256 Kbits voor SD kwaliteit.

EyeCrown setupBeeldcontact in HDTV kwaliteit
De EyeCrown wordt geleverd in zowel een SD (Standard Definition) als HD (High Definition) versie en is volgens het bedrijf totaal niet te vergelijken met bijvoorbeeld een webcamoplossing. De beeld- en geluidskwaliteit van de EyeCrown kan men vergelijken met bijvoorbeeld de HD TV uitzendingen die men kan ontvangen via de kabelexploitant.

Om een optimale privacy en kwaliteit te kunnen garanderen, wordt de EyeCrown geleverd in de vorm van een dienst. Voor een éénmalige bijdrage en een vast bedrag per maand komt men in het bezit van een EyeCrown. Men krijgt hiervoor een beeldcontactmogelijkheid en nog vele extra (interactieve)diensten.

De EyeCrown, bestemd voor de zakelijke markt beschikt daarnaast ook nog over vele optionele mogelijkheden, zoals o.a. een multipoint faciliteit – met meerdere personen gelijktijdig communiceren op één beeldscherm- en een video + content mogelijkheid, bijv. uw PowerPoint-presentatie real time toelichten.

Insiders spreken nu al over een zeer innovatief product. Volgens Cor Zelissen van Mainport, één van de initiatiefnemers, zal de EyeCrown binnen nu en enkele jaren niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijks bestaan. Neem nu bijv. het fileprobleem. Als men tien procent van de filerijders een EyeCrown zou geven, is het hele fileprobleem in een keer opgelost.

Innovatieve thuiszorg
De EyeCrown gaat voor de consument heel veel mogelijk maken. Zo zal men via het televisiescherm direct in contact kunnen treden met allerlei soorten instanties. Denk hierbij aan bijv. huisartsen, thuiszorg, woningbouwverenigingen, politie, banken, gemeenten, familieleden etc. Met name de ouderen onder ons
zullen hiervan veel profijt hebben.

Ontspanning of een kaartavondje organiseren
Naast zaken die de kwaliteit van het dagelijks leven positief zullen beïnvloeden, biedt de EyeCrown ook pure ontspanning. Zo zal men onder andere films kunnen bekijken op het moment dat men dat uitkomt. Voorts zou men bijv. ook met een persoon uit Engeland of Japan live een partijtje kunnen schaken of klaverjassen! etc.

EyeCrown prijs en beschikbaarheid
De EyeCrown is vanaf februari 2009 volop leverbaar. Zie ook www.eyecrown.com voor specificaties en prijsinformatie.

Bron: EyeCrown