CookiesFeebs website komt met video’s in HDTV kwaliteit

13 oktober 2008 08:33 door Hans Wind

Feebs website komt met video's in HDTV kwaliteitFeebs, een videosite voor ICT’ers en Professionals, komt volgens het bedrijf als eerste in Nederland met HD video’s. Tijdens de lancering in februari kwam Feebs als eerste met H264 video’s in Nederland, er werd toen al aangekondigd dat de ambities voor inhoud en kwaliteit hoog liggen, daarom is nu de tijd aangebroken voor de volgende fase en komt Feebs met video’s in HDTV kwaliteit (720p).

Feebs doet het volgens Dolphin-IS goed in Nederland tussen alle videosites die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten en groeit elke maand weer opnieuw. Feebs heeft altijd de ambitie gehad om de inhoud en de kwaliteit hoog te houden.


“Gebruikers verwachten dat ook van je en om aan de stijgende vraag van kwaliteit te voldoen heeft Feebs besloten om als eerste HD video’s in Nederland aan te bieden. De video’s worden nu nog aangeboden in 720p formaat. De toekomst zal ons gaan leren of dit slechts het begin is of dat het nog beter kan. In elk geval is dit het maximaal haalbare op dit moment” aldus Coen van Eenbergen, directeur van Dolphin-IS, het bedrijf achter Feebs.

Helaas kan Feebs niet alle video’s tonen in HD formaat, dit is uiteraard nog wel nog steeds afhankelijk van het beschikbare bronmateriaal. Als het bronmateriaal goed genoeg is, wordt er een HD video van gemaakt. Op dit moment heeft Feebs al iets meer dan 300 video’s in HD formaat.

Om de HD video’s netjes te kunnen tonen in de website heeft Feebs enkele maanden geleden het sitedesign en de layout aangepast om de gebruikers alvast te laten wennen. Ze hebben namelijk de volledige paginabreedte nodig om zo’n HD video te tonen. Als je de keus maakt om HD video’s aan te bieden moet je ook zorgen dat ze goed kunnen worden bekeken. Dus niet in een klein video schermpje want daar zit de gebruiker niet op te wachten. De normale Feebs player is al een stuk groter dan gebruikers gewend zijn van andere videosites maar de HD player is bijna net zo breed als de pagina (960 x 540 pixels).

Over Feebs
Feebs is een videowebsite waar alleen video’s op verschijnen voor ICT’ers en Professionals. De site is gelanceerd op 26 februari 2008 en content en kwaliteit staat voorop bij Feebs. Dat is te zien aan de net iets grotere videoplayer, de net wat betere kwaliteit en natuurlijk de HD video’s. Feebs bevindt zich in een niche markt maar doet het ondanks dat erg goed.
Feebs website.

Over Dolphin-IS
Dolphin Internet Services (Dolphin-IS) is een internetbedrijf dat in september 2002 is opgericht. Dolphin-IS richt zich op het aanbieden van webhosting voor bedrijven en particulieren. Daarbij staat het bieden van een goede service en kwaliteit tegen betaalbare prijzen voorop. Sinds 2003 is Dolphin-IS ook actief als internetuitgever van websites.

Bron: Dolphin-IS