CookiesFilm1 en Discovery in HDTV kwaliteit bij Casema

1 december 2006 15:29 door Hans Wind

Casema logoVanaf 1 december 2006 voegt Casema de TV-zenders Film1 HD, Discovery HD en HilversumBest toe aan haar digitale pakket. De eerder aangekondigde opname van BBC HD in het Casema digitale HD-pakket verschuift naar een later tijdstip.

Discovery HD
De volledig Nederlands ondertitelde programmering van Discovery HD varieert van cultuur, wetenschap, reizen en lifestyle tot de wonderen van de wereld.Discovery HD kan putten uit Discovery Networks’ exclusieve wereldwijde HDTV bibliotheek met duizenden uren high-definition programmering.

Film1 HD
Film1 HD zendt elke dag diverse speelfilms in HDTV-kwaliteit uit. Zo worden binnenkort onder andere de volgende films in HD uitgezonden: Million Dollar Baby, de zes Star Wars episodes (uniek in Nederland, 1 januari zelfs allemaal achter elkaar). Crash en The Constant Gardener.


Deze films worden tegelijkertijd in zowel standaard digitaal als in HDTV kwaliteit uitgezonden. De programmering varieert van blockbusters tot ‘independent’ en art-housefilms. Alle films worden zonder (reclame)onderbrekingen uitgezonden. Op het moment dat er geen Film1 HD films worden uitgezonden kunt u kijken naar previews in HD. Het aanbod van HD films zal in de komende tijd verder uitgebreid worden ( www.film1.nl)

HilversumBest
Het Themakanaal HilversumBest wil een eerbetoon zijn aan de creativiteit van Hilversumse programmamakers door de jaren heen. HilversumBest wil structureel laten zien welke interessante en kwalitatief goede programma’s de omroepen gemaakt hebben. HilversumBest streeft er naar een welkom alternatief te zijn voor kijkers die op zoek zijn naar vriendelijke televisieprogramma’s die hernieuwd te zien zijn en die een ‘Feelgood’ gevoel oproepen.