CookiesFilm1 en Sport1 groei zet door

31 januari 2012 11:20 door Hans Wind

Film1 en Sport1 groei zet doorHet aantal abonnees van de digitale abonnee TV-zenders Film1 en Sport1 is in 2011, net als een jaar eerder, met 7 procent toegenomen en kwam eind december uit op 490.000. De groei was vooral te danken aan de thematisering van de kanalen en een succesvolle wervingscampagne bij Film1. Om de kwaliteit van de zender nog verder te vergroten, heeft Film1 onlangs `Film1 Series’ gelanceerd. In maart volgt de start van `Film1 Sundance Channel’: de Nederlandse versie van Sundance Channel, wereldleider op het gebied van independent films.

”De sterke programmering en de herkenbaarheid van Film1 en Sport1 worden duidelijk gewaardeerd, getuige de verdere groei van de abonneeaantallen,’’ aldus Jeroen Bergman, Managing Director van Chello Benelux, waar beide zenders onder vallen. ”Met de recente lancering van Film1 Series, binnenkort van Film1 Sundance Channel en een nog breder aanbod aan topsport, zien we 2012 met veel vertrouwen tegemoet. In februari is Sport1 zender van de maand bij de meeste televisiedistributeurs, zodat digitale tv-kijkers in Nederland zelf het rijke aanbod daarvan kunnen zien.’’

Film1: meer films op aanvraag en topseries-kanaal

Film1 heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. Een belangrijke bijdrage werd geleverd door Film1 On Demand, waarbij de abonnee zonder extra kosten op elk gewenst moment meer dan 140 films en series kan kiezen. Het gebruik daarvan nam het afgelopen jaar gemiddeld met ruim 30 procent toe tot ruim 5 titels per abonnee per maand. De populairste titel was Gangsterboys. De familiefilm scoorde als genre het best met Up, Monsters vs Aliens en de Harry Potters-films als uitschieters.
Op 1 maart lanceert Film1 Film1 Sundance Channel. De bijzondere samenwerking met Sundance brengt de beste content van beide spelers bijeen en betekent een sterke uitbreiding van hoogwaardige independent films naar ongeveer 300 per jaar.

Voor de verstokte fans van tv-series startte half januari Film1 Series: vrijwel elke avond een nieuwe aflevering van een topserie, die niet eerder op de Nederlandse tv te zien was. De eerste vijf producties bij Film1 Series zijn Once Upon A Time, Revenge, Borgen, Necessary Roughness en Bomb Girls. Film1 Series is alweer het vijfde kanaal van Film1. Door toevoeging van Film1 Series en Film1 Sundance Channel, dat in de plaats komt van het Film1 Festival-kanaal, zal het aantal On Demand-titels ook flink stijgen, van de huidige ruim 140 tot ongeveer 250 films en series.

Het laatste weekend van februari kan de ware filmfanaat gratis, live en exclusief de uitreiking van de 84e Academy Awards® meemaken. ’s Werelds belangrijkste filmevenement is daarmee ook dit jaar weer voor praktisch alle digitale televisie-kijkers te zien.

Sport1: nog meer topsport

Sport1, de zender met alle belangrijke Europese voetbalcompetities, paste de positionering begin vorig jaar aan en kwam met 24/7 golf- en tenniskanaal. Die verandering sloeg aan en leidde tot meer abonnees en minder uitstromers. Na het succes van de golf- en tenniszender, komt er bij Sport1 in de zomer een kanaal dat volledig gewijd zal zijn aan voetbal. Dit zal de voetballiefhebber nog meer op de wenken te bedienen: 24 uur per dag wedstrijden, waarbij een gedeelte live is en een deel bestaat uit documentaires, samenvattingen en herhalingen.

Ook slaagde Sport1 er de afgelopen maanden in meerdere tv-voetbalcontracten te verlengen. Hierdoor blijven de komende jaren voetbalcompetities als de UEFA Champions League, de Engelse Premier League en de Spaanse Primera Division gegarandeerd bij Sport1. De afgelopen weken slaagde Sport1 er eveneens in de Duitse Bundesliga voor de komende drie seizoenen te behouden.
Naast het beste voetbal, tennis en golf, zijn NBA basketball, MotoGP, beachvolleyball bij Sport1 te volgen, evenals atletiek: De Diamond League, een reeks van 15 topatletiekwedstrijden, zal de komende seizoenen live op Sport1 te zien zijn, net als de marathons van New York en Berlijn.

In februari is Sport1 `Zender van de Maand’. Alle wedstrijden die op Sport1 Live uitgezonden worden zijn een maand lang gratis te zien. Dat betekent dat de live wedstrijden uit de belangrijkste Engelse, Spaanse, Duitse en Italiaanse voetbalcompetities beschikbaar zijn voor een breed publiek, evenals de wedstrijden uit de achtste finales van de Champions League. Verder zendt Sport1 in februari onder meer het ABN Amro Tennis Tournament in Rotterdam en het Davis Cup-duel Nederland-Finland rechtstreeks uit.

Bron: Liberty Global