CookiesFilm1 vergroot haar aanbod met ondermeer Walt Disney materiaal

20 september 2006 20:19 door Hans Wind

Film1 logoDe betaal-tv tak van Chellomedia, Film1, heeft exclusieve meerjarige overeenkomsten afgesloten met Buena Vista International Television (BVITV voor het vertonen van films van productiebedrijven zoals Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures en Miramax Films.

De eerste overeenkomst geeft Film1 de exclusieve rechten voor deze content in Nederland voor haar betaal-tv dienst die geleverd wordt aan alle grote kabelbedrijven en de satelliet (DTH) operator. Dit contract omvat ook de levering van een nieuwe ‘abonneer Video On Demand-dienst’ (S-VOD), die Film1 in 2007 aan haar bestaaande abonnees wil introduceren. Daarnaast is een licentiecontract overeengekomen voor de levering van Disney-content voor pay-per-view VOD diensten (T-VOD) voor kabelbedrijf UPC Nederland op een niet-exclusieve basis.

Deze overeenkomsten zijn in lijn met het beleid van Walt Disney om via nieuwe technologieen haar content en distributiekanalen verder uit te breiden. Voor Film1 betekent dit een aanzienlijk uitbreiding van het aantal film-titels voor de Nederlandse markt, waarbij de overeenkomst ook Disney-films in HDTV-kwaliteit omvat. Film1 levert Nederlandse TV-kijkers via kabel en satelliet vier digitale filmkanalen en een HD filmkanaal met films die op televisie hun premiere beleven, vrij van reclame.


Casper Keller, general manager Film1 zegt hierover: “Wij zijn erg blij met deze overeenkomst met Disney. Hiermee en met de contracten met andere studio’s zijn wij in staat om consumenten op elke dag van de week op prime time de tv-première van een film aan te bieden. Met Disney hebben wij aan het filmaanbod van Film1 een uitgebreide reeks familiefilms toegevoegd die een uitstekende aanvulling vormen op de reeds bestaande contracten met andere Hollywood-studio’s, onafhankelijke studio’s, en films voor filmhuizen.”

“Wij gaan nauw samenwerken met Chellomedia om ons uitgebreide assortiment aan entertainment op meerdere distributie platforms te introduceren. Ook willen we hierbij het legaal genieten van entertainmentprogramma’s promoten door kwaliteitsdiensten als deze te ondersteunen in hun verdere groei”, verklaart Tom Toumazis, executive vice-president en managing director van BVITV EMEA.

Met deze licentieovereenkomst voor ‘Film1’ premium-betaal-tv in Nederland kunnen kijkers niet alleen genieten van films uit de bestaande Disney-bibliotheek, maar ook van hedendaagse en nieuwe films, inclusief de kassuccessen van Walt Disney Pictures zoals “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest,” “The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch en The Wardrobe,” de nieuwe vervolgfilm “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian,” en de Jodie Foster-thriller “Flightplan.”

BUENA VISTA INTERNATIONAL TELEVISION (BVITV)
Buena Vista International Television is de internationale tv-distributiedivisie van The Walt Disney Company. BVITV verleent licenties voor het vertonen van meer dan 30.000 uur aan programma’s aan meer dan 1300 tv- en kabelmaatschappijen in 240 landen over de hele wereld. BVITV distribueert een portfolio van bioscoopfilms van Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures en Miramax Films, van tv-series, tv-films en miniseries, kinderprogramma’s van Disney, ABC Daytime- en ABC News-programma’s en ook de jaarlijkse Academy Awards®. Het bedrijf verzorgt ook de internationale distributie van de Jetix Europe portfolio. BVITV heeft zijn portfolio ook uitgebreid met in de V.S. geproduceerde reality-programma’s en exploiteert reality- en script-formats voor lokale producties, inclusief lokale edities van ‘Extreme Makeover’ in Groot Brittannië, India, België, Scandinavië, Hongarije en Colombia, ‘The Amazing Race’ in centraal Europa en Azië, en lokale versies van ‘Home Improvement’ in Rusland en ‘Hope & Faith’ in Turkije.

Film1/Chellomedia
Film1 is een Nederlandse betaal-tv-dienst van Chellomedia, de Europese divisie voor programma’s en digitale diensten van Liberty Global Inc. Film1 biedt vier digitale filmkanalen aan en zendt eersteklas films uit die voor het eerst op de Nederlandse tv worden vertoond. Dit zijn zowel kassuccessen als films van onafhankelijke studio’s, en films die normaal alleen in filmhuizen worden vertoond. Film1/Chellomedia heeft exclusieve contracten afgesloten met alle belangrijke Hollywood-studio’s zoals Warner Bros, Universal, Fox, Paramount, Dreamworks, en nu Disney. Film1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan.

Liberty Global, Inc.
Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK) is de vooraanstaande internationale kabeloperator die via geavanceerde video- spraak- en internetdiensten aan zijn klanten een wereld aan informatie, communicatie en entertainment aanbiedt. Liberty Global exploiteert geavanceerde breedband-communicatienetwerken ten behoeve van circa 13 miljoen klanten in 17 landen (exclusief Frankrijk), voornamelijk in Europa, Japan, Chili en Australië (per 30 juni 2006). Tot de activiteiten van Liberty Global behoren ook belangrijke media en mediaproductieondernemingen zoals Jupiter TV in Japan en Chellomedia in Europa.