CookiesFilms op bestelling bij UPC in Noord-Holland

12 juni 2007 06:47 door Hans Wind

Films op bestelling bij UPC in Noord-HollandDe mogelijkheden van digitale televisie via de kabel breiden zich gelukkig steeds verder uit. Meer en meer kan de tv-kijker zelf zijn eigen TV-avond samenstellen. Zo is vanaf vandaag het vernieuwde UPC On Demand beschikbaar voor klanten in Abcoude, Amsterdam, Diemen, Haarlem, Hilversum, Purmerend, Weesp en Zaanstad. Zij kunnen 24 uur per dag kiezen uit een breed aanbod van bioscoopfilms in digitale kwaliteit. Ook komen veel tv-programma’s en series beschikbaar. De nieuwe dienst wordt automatisch beschikbaar gesteld aan alle klanten van UPC Digital TV die kijken via de UPC MediaBox.

In Nederland bood UPC al enkele jaren ‘near video on demand’ (NVOD) aan, waarbij een beperkt aantal films bekeken kon worden op vastgestelde tijden. Echte ‘video on demand’ (VOD) maakt het mogelijk om uit veelvoud aan films, tv-programma’s en -series te kiezen die op elk gewenst tijdstip met de afstandsbediening kunnen worden aangevraagd, inclusief pauze-, rewind- en fast forward-functie.

Grote bibliotheek
In eerste instantie komt UPC met een aanbod van enkele tientallen recent verschenen films, waaronder Mission Impossible 3, Déjà Vu en Kruistocht in Spijkerbroek en een keuze uit een bibliotheek van nog eens ruim 275 films met titels als The Matrix, An Officer and A Gentlemen en Goodfellas. Daarnaast komt er ruim 250 uur aan tv-programma’s en -series beschikbaar via een abonnement, waaronder ruim 100 uur met kinderprogrammering
als Ernst, Bobbie & De Rest, Teletubbies, Bassie & Adriaan en Nijntje. Tenslotte biedt UPC televisieprogramma’s die gratis te bekijken zijn, waaronder bijvoorbeeld een selectie van de programma’s van Nederland 1, 2 en 3 via Uitzending Gemist (tot 1 dag terug; 2-10 dagen terug is beschikbaar via het UPC Extra Channel Pack). In samenwerking met partners als (commerciéle) omroepen en filmstudio’s gaat UPC dit aanbod de komende tijd verder uitbreiden.

Gemak
Naast films kunnen klanten kiezen uit genres als entertainment, kids, kennis, muziek en erotiek. Het totale overzicht aan films en programma’s wordt zichtbaar via één druk op de ‘on demand”knop op de mediabox-afstandbediening. Eenmaal gestart kunnen films en programma’s worden gepauzeerd. Voor- en achteruitspoelen is eveneens mogelijk. Een film of programma is 24 uur lang beschikbaar en kan meerdere malen worden bekeken. Bestellingen worden automatisch verrekend via de reguliere factuur van het kabelbedrijf.

Alkmaar
Op 16 april startte UPC als eerste kabelbedrijf in Nederland met video on demand voor digitale TV in Brabant. De verdere uitrol naar klanten in andere regio’s verloopt geleidelijk in de komende maanden. Voor klanten in Alkmaar is UPC On Demand vanaf juli beschikbaar.

Digitale video recorder en HDTV
Klanten met een digitale video recorder of een mediabox-hdtv kunnen naar verwachting vanaf augustus gebruik maken van UPC On Demand.

UPC Nederland
UPC Nederland, aanbieder van televisie, breedband internet en vaste en mobiele telefoniediensten in Nederland, heeft 2,2 miljoen televisieklanten (waarvan 511.000 klanten met een abonnement op UPC Digital TV), 585.000 breedband internetklanten en 406.000 telefonieklanten (per 31 maart 2007). UPC Nederland is een geconsolideerde dochteronderneming van Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK).