CookiesFilmy voor videobeheer en -weergave op PS3

16 januari 2011 09:45 door Hans Wind

Filmy voor videobeheer en -weergave op PS3Filmy is een nieuwe toepassing voor de PS3 ( PlayStation 3) waarmee AVCHD-video’s in HD TV kwaliteit zijn te beheren en weer te geven. De toepassing is half februari 2011 verkrijgbaar als een proefversie en een betalende versie via PlayStation Store.

Wanneer de PS3 aangesloten is op een HDTV, kunnen gebruikers AVCHD-video’s gemakkelijk beheren en weergeven met de Filmy applicatie. Door een Sony-camera met de usb-kabel op PS3 aan te sluiten, kunnen gebruikers in High Definition opgenomen beelden gemakkelijk beheren en weergeven dankzij de snelle beeldverwerkingsprocessor van PS3. Door Filmy te introduceren, zorgt Sony voor meer leuke en gemakkelijke opties om persoonlijke (AVCHD-)content te beheren en te bekijken.

Belangrijkste Filmy kenmerken

Groot gebruiksgemak om probleemloos van AVCHD-video’s te genieten
De hoge verwerkingscapaciteit van de PS3 met Cell Broadband Engine, het grote gebruiksgemak en de gemakkelijke gebruikersinterface van de draadloze PS3-controller (DUALSHOCK3 en SIXAXIS) zorgen voor goede zoekprestaties en een hoge verwerkingssnelheid. Deze kenmerken stellen gebruikers in staat om AVCHD-video’s die opgenomen zijn met “Handycam”, “Cyber-shot” of “Alpha”, gemakkelijk te beheren en weer te geven.

AVCHD-video’s beheren voor vele doeleinden
Filmy biedt verschillende weergaveopties om AVCHD-video’s te beheren, zodat gebruikers ze kunnen gebruiken om het door hen beoogde resultaat te verkrijgen. Zo worden thumbnails van video’s op basis van de datum met “Datumlijst” en op basis van het tijdstip met “Tijdlijst” weergegeven, en geeft “Evenementenlijst” groepen video’s per evenementsperiode weer. Daarnaast geeft “Earth View” miniatuurweergaven van de eigen video’s weer op een wereldbol, op basis van de positiegegevens die met de gps-functie geregistreerd worden.

AVCHD-video’s gemakkelijk afspelen met “Digest Play”
Door gebruik te maken van de metagegevens die bij video’s geregistreerd worden, zoals “Gezichtsherkenning”, “Smile Shutter” en camerafuncties, stelt “Digest Play” gebruikers in staat om gemakkelijk van de in het oog springende details van de video’s te genieten, zonder ze te bewerken. “Scene Search” stelt gebruikers in staat om hun lievelingssc√®nes snel en gemakkelijk terug te vinden. Bovendien kunnen lievelingssc√®nes geregistreerd worden door ze met “Favourite Stamp” te markeren.

Bron: Sony

 
Sony PS3 160GB prijs vergelijking
 
 
 
Sony PS3 320GB prijs vergelijking