CookiesFirmware update voor de Canon XF205 camcorder

21 april 2015 09:56 door Hans Wind

Canon XF205 HD CamcorderEr is sinds vandaag nieuwe firmware beschikbaar voor de Canon XF205 Full HD-camcorder. De nieuwe firmware verbetert de signaal/ruis-verhouding van de camera bij weinig omgevingslicht en maakt live streaming van content via IP-netwerken mogelijk. De ontwikkeling van deze nieuwe firmware vond plaats op basis van feedback van uiteenlopende gebruikers van de Canon XF205 en de update verbetert ook de standaardprestaties en opnameprogramma’s van de XF205.

De eerste firmware update die nu beschikbaar is, biedt een nieuwe instelling voor de beeldkwaliteit en maakt het voor gebruikers mogelijk beeldmateriaal vast te leggen met minder ruis, zelfs in omgevingen met weinig licht. De nieuwe update geeft gebruikers de vrijheid hun voorkeur voor de beeldkwaliteit te selecteren aan de hand van de opnamecondities.
Gebruikers hebben de keuze uit de huidige standaardinstelling, die prioriteit geeft aan de hoge resolutie van de camera, of de nieuwe instelling. Die instelling geeft prioriteit aan het vastleggen van videobeelden met minder ruis.

IP-streaming

Eind juni 2015 komt een extra firmware update beschikbaar en deze stelt de Canon XF205 in staat videobeelden te streamen via IP-netwerken, een praktijk die op grote schaal wordt gebruikt in de omroepwereld. Deze functionaliteit maakt het voor gebruikers mogelijk live beelden te verzenden naar nieuwsprogramma’s en websites voor video-sharing. De nieuwe firmware laat de XF205 ook samenwerken met Fujitsu-apparatuur voor video-overdracht – de Fujitsu Network IP-900IID en IP-920D HD/SD Compact Video Decoders – en met software die IP-streaming ondersteunt. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers video streamen via een IP-netwerk zonder de huidige workflows voor beeldregistratie en editing aan te passen die worden gebruikt door omroepen.

Canon XF205 functionaliteit

Naast streaming van videobeelden via IP-netwerken biedt de nieuwe firmware gebruikers van de Canon XF205 ook twee nieuwe opnamefuncties. De eerste stelt videografen bij opnamen in MP4-format in staat slow en fast motion beeldregistratie te gebruiken – de actie kan tot 40 procent worden vertraagd en tot 250 procent worden versneld. De tweede heeft betrekking op het kiezen van de Wi-Fi-instellingen van de XF205. Het keuzemenu van de camcorder heeft een verbeterde gebruikersinterface en biedt intuïtieve en eenvoudig te begrijpen bedieningsmogelijkheden.

Bron: Canon