CookiesFoto’s op de HDTV met de Panasonic FX100

22 mei 2007 10:05 door Hans Wind

Foto's op de HDTV met de Panasonic FX100Met de nieuwe Panasonic DMC FX100 digitale foto camera kunnen foto’s in HDTV kwaliteit op uw HD TV worden weergegeven. Per juli breidt Panasonic haar LUMIX familie uit met deze nieuwe camera die in de serie “stijlvol & compact” is gepositioneerd boven de DMC-FX30.

De nieuwe FX100 heeft een resolutie van 12 megapixels en de compacte camera is uitgerust met een prima 28 mm Leica groothoeklens met 3,6 x optische zoom (35mm equivalent 28-100 mm) met helderheidsfactor van f/2.8. De nieuw ontworpen Leica lens is verdeeld in 6 groepen en heeft 4 aspherische lenzen. Hiermee kunnen opnames met uitstekende helderheid en kleur vastgelegd worden.

Net als de overige modellen is de Panasonic FX100 voorzien van allerlei gebruikersgemakken zoals Intelligent Image Stabilisation voor altijd scherpe foto’s. Deze techniek combineert de bekende Mega O.I.S. (optische stabilisatie) die trilling van de hand tegengaat en Intelligent ISO waarbij de camera automatisch de hoeveelheid beweging van het object herkent en hierop de optimale ISO waarde en sluitertijd berekend.

De FX100 is de zesde camera uit de huidige lijn die Panasonic voorzien heeft van een LEICA 28mm groothoek lens. De metalen behuizing van de Panasonic FX100 is bijzonder plat en door het lage gewicht en de bescheiden afmetingen is de camera dan ook makkelijk mee te nemen.

De vernieuwde Venus Engine, geïntroduceerd bij de LUMIX modellen in dit voorjaar, zorgt ervoor dat de camera snel klaar is voor gebruik. Daarnaast heeft de camera een sluiter bedienings vertraging van 0,009 seconden en een sluiter interval van 0,9 seconden waardoor zelden een kostbaar moment verloren zal gaan. De FX100 is ook in staat om 2 opnames per seconden te maken met de zogenaamde High Speed Burst shooting en behoud hierbij zijn 12 Megapixel resolutie.

De Panasonic DMW-SDP1 Photo playerMet de Panasonic FX100, kunt u HDTV kwaliteit foto’s schieten in het formaat 1920 x 1080, een ideaal formaat om uw foto’s volledig in hoge resolutie weer te geven op uw breedbeeld (16:9) HD TV. Panasonic heeft als extra optie een DMW-SDP1 HDTV Photo Player aangekondigd, hiermee kunt u op een eenvoudige manier uw diashow weergeven in 1080i HD kwaliteit. De DMW-SDP1 kan via een component kabel worden aangesloten op de HDTV en vervolgens stopt u de SDHC/SD geheugen kaart in de Photo Player.

De Panasonic FX100 is leverbaar vanaf juli in de kleuren zilver en zwart en de adviesprijs is 429 Euro. De DMW-SDP1 Photoplayer ongeveer 120 Euro kosten.

N.B. Een andere digitale fotocamera die HDTV foto’s kan weergeven is de Sony W200 waar we al eerder aandacht aan hebben besteed.

Panasonic DMC-FX100 zilver prijs vergelijking

Panasonic DMC-FX100 zwart prijs vergelijking