CookiesFoto’s op uw HDTV met de Panasonic FX55 en FX33

25 juli 2007 11:18 door Hans Wind

Foto's op uw HDTV met de Panasonic FX55 en FX33Met de nieuwe Panasonic DMC FX55 en FX33 digitale foto camera kunnen foto’s in HDTV kwaliteit op uw HD TV worden weergegeven. Panasonic introduceert deze twee nieuwe camera’s, de nieuwe LUMIX 8,1-megapixel DMC-FX55 en DMC-FX33, camera’s met 28mm groothoek LEICA DC lens met 3,6x optische zoom (gelijk aan 28mm tot 100 mm op een 35mm kleinbeeldcamera) inclusief f/2.8 helderheid.

Ondanks de opmerkelijk compacte body en het slanke uiterlijk, is de stijlvolle Panasonic FX55 en FX33 voorzien van een 28mm groothoek Leica DC lens waarmee meer personen op een foto kunnen worden vastgelegd als de ruimte wat krap is, of waarmee men portretfoto’s kan maken tegen een achtergrond van een adembenemend landschap of grote gebouwen.

De DMC-FX55 is uitgerust met een LCD-display van 3 inch, de Panasonic FX33 heeft, vanwege zijn streven naar compactheid, een scherm van 2,5 inch.


De Panasonic DMW-SDP1 Photo playerMet de Panasonic FX55 en FX33, kunt u HDTV kwaliteit foto’s schieten in het formaat 1920 x 1080, een ideaal formaat om uw foto’s volledig in hoge resolutie weer te geven op uw breedbeeld (16:9) HD TV. Panasonic heeft als extra optie een DMW-SDP1 HDTV Photo Player aangekondigd, hiermee kunt u op een eenvoudige manier uw diashow weergeven in 1080i HD kwaliteit. De DMW-SDP1 kan via een component kabel worden aangesloten op de HDTV en vervolgens stopt u de SDHC/SD geheugen kaart in de Photo Player.

De nieuwste Lumix camera’s hebben de zogenaamde Intelligent Auto modus. Naast twee van de belangrijkste beeldstabilisatiesystemen heeft deze modus nog drie nieuwe geavanceerde functies:

Intelligent Scene Selector: deze kiest automatisch de juiste scène-modus, past die aan aan het beeld in de zoeker. De modus wordt geselecteerd uit de meest gebruikte scène-modi zoals portret, landschap, macro, nachtlandschap en nachtportret.

Face Detection systeem: dankzij dit systeem kan de camera een menselijk gezicht herkennen en de focus en sluitertijd naargelang instellen.

Continuous AF: met dit systeem kan de camera het onderwerp in focus houden zonder dat de sluiterknop halfweg moet worden ingedrukt. Zo krijgt men door het minimaliseren van de AF-tijd (Autofocus) het beste resultaat van een opname die snel moet worden genomen. Deze meervoudige functies vinden automatisch plaats, zodat men opnames kan maken zonder het gedoe van de juiste instellingen kiezen telkens als de omstandigheden veranderen. Lumix en zijn krachtige Intelligent Auto modus doen al het werk, zodat men in elke situatie eenvoudig en probleemloos mooie en scherpe foto’s kan maken waar men later met voldoening en plezier naar
zal kijken.

De hoogwaardige beeldprocessor is de Venus Engine III, die zorgt voor kwaliteits beelden met een minimum aan ruis. Deze verzorgt tevens de nieuwe High-Speed Burst opnamemodus waarmee bliksemsnel zeven opnames per seconde kunnen worden gemaakt, evenals een nieuwe High Sensitivity modus die zorgt voor een maximale ISO instelling van 6400. Bovendien heeft de ingebouwde flits in de High Sensitivity modus een bereik van maar liefst 16 m, zodat men zelfs in matige lichtomstandigheden scherpe beelden krijgt.
De effectieve resolutie is verhoogd tot 8,1 megapixels, waarmee de verbeterde functies van de DMC-FX55/FX33 worden ondersteund. Zo biedt Panasonics Extra Optical Zoom functie een extra vergroting van 5,7x bij foto’s met een resolutie van 3 megapixels.

Met het nieuwe geïntegreerde Intelligent LCD peilt de camera de lichtomstandigheden en wordt de LCD backlighting automatisch met 40% verhoogd bij buitenopnames met felle zon. Tevens verbetert het de signalen met een ‘pixel-mixed’ peilmethode bij opnames met slechte lichtomstandigheden zodat in alle omstandigheden een scherpe foto kan worden gemaakt. Ondanks de integratie van een multifunctioneel LCD display van 3 inch is de DMC-FX55 aanzienlijk slanker dan zijn voorganger, de DMC-FX50.

De Lumix DMC-FX33 en DMC-FX55 zijn leverbaar vanaf augustus/september 2007 en de prijs is respectievelijk: € 349,= en € 379,=.


Panasonic FX55 prijs vergelijking

Panasonic FX33 prijs vergelijking