CookiesFraunhofer Micro HDTV camera introductie

2 februari 2007 11:57 door Hans Wind

Fraunhofer Micro HDTV camera introductieHoe klein een HDTV camera inmiddels kan zijn bewijst het Duitse bedrijf Fraunhofer met haar nieuwste HDTV inbouwcamera voor professionele toepassingen. De Fraunhofer MicroHDTV camera is zelfs zo klein dat hij in de krappe cockpit van een racewagen of de helm van een parachutist kan worden ingebouwd. Tot voor kort konden voor dit soort toepassingen alleen standaard resolutie camera’s worden gebruikt.

Dankzij de miniaturisering, die bereikt kon worden met hulp van het Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS in Erlangen, meet de camera slechts 4 bij 8 centimeter en daarmee is het één van de allerkleinste HDTV camera’s ter wereld, aldus Stephan Gick die leiding geeft aan dat instituut.

De onderdelen van de camera geven bijzonder weinig warmte af waardoor de behuizing zeer klein kon blijven. Door het gebruik van hoogwaardige geïntegreerde circuits konden alle benodigde elementen binnen die kleine ruimte een plaatsje vinden.

De camera kan verschillende resoluties tot 1920×1080 beeldpunten in 1080p formaat leveren. De maximale framerate is 60 beelden per seconde en daarmee is de camera volgens de leverancier geschikt voor professionele HDTV toepassingen.

Alle instellingen zoals kleur instellingen,witbalans, beeldresolutie en framerate kunnen, dankzij de ingebouwde software, via een netwerk of het Internet met een web browser op afstand worden bestuurd . Op die manier kunnen met de MicroHDTV camera beelden worden opgenomen op plaatsen die voorheen moeilijk toegankelijk waren.

De nieuwe Micro camera zal getoond worden op de CEBIT beurs die van 15 tot 21 maart in Hannover wordt gehouden.

Via: DCVIEWS