CookiesFreecom Mobile Drive Mg met Thunderbolt

11 juni 2012 10:10 door Hans Wind

Freecom Mobile Drive Mg met ThunderboltDe nieuwe Freecom Mobile Drive Mg 1TB externe harddisk is nu voorzien van Thunderbolt-connectiviteit. De harde schijf is slechts 15 mm hoog en voorzien van een slanke magnesium behuizing.

De nieuwe Thunderbolt-interface van de Mobile Drive Mg maakt snelle dataoverdracht mogelijk naar en van Mac-apparatuur, waaronder de MacBook Air, MacBook Pro, iMac en Mac Mini. Hierbij zijn snelheden mogelijk die tot twintig keer hoger liggen dan bij traditionele USB 2.0-oplossingen.

De razendsnelle overdrachtssnelheden en de opslagcapaciteit van 1TB maken dit een geschikte oplossing voor Mac-gebruikers met grote opslagbehoeften die niet lang willen wachten voor bestanden, foto’s, films en muziek zijn weggeschreven.

De nieuwe Mobile Drive Mg is volgens Freecom ook de kleinste harde schijf op de markt met Thunderbolt. Met een hoogte van slechts 15mm is de Mobile Drive Mg zowel licht als handzaam, terwijl de magnesium behuizing zorgt voor robuustheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Bovendien past de kleur perfect bij die van een MacBook.

“Deze nieuwe, voor Thunderbolt geschikte, harde schijf is even krachtig van binnen als schitterend aan de buitenkant. De Mobile Drive Mg biedt de snelle dataoverdracht, de grote capaciteit en het design dat mensen mogen verwachten van Freecom”, zegt Dick Hoogerdijk, president en CEO van Freecom. “De enorme prestaties, het ultradunne design en de magnesium body hebben al gezorgd voor veel bewonderaars. Het is de perfecte aanvulling op bijvoorbeeld een Apple MacBook.”

Naast Thunderbolt biedt de harde schijf een USB 3.0-interface, die zorgt voor dataoverdrachtsnelheden van ongeveer 130 MB/s. Voor extra flexibiliteit is de Mobile Drive Mg ook te gebruiken met computers en notebooks met USB 2.0. De harde schijf is Mac HFS+-geformatteerd en werkt daardoor direct met elke Mac. De oplossing is te gebruiken voor Time Machine.

Freecom Mobile Drive Mg prijs en beschikbaarheid

De Freecom Mobile Drive Mg is beschikbaar bij Apple Premium Resellers, Apple Stores en via de Freecom-website. De nieuwe Freecom Mobile Drive Mg Thunderbolt & USB met een verkoopadviesprijs van 229 euro is naar verwachting vanaf juli leverbaar. Freecom biedt twee jaar garantie en onbeperkte helpdeskondersteuning bij deze producten.

Bron: Freecom