CookiesFreecom ToughDrive Pro introductie

14 juni 2007 10:09 door Hans Wind

Freecom ToughDrive Pro introductieDe nieuwe Freecom ToughDrive Pro is een externe Hard Drive voor mobiel gebruik met een capaciteit van maar liefst 250GB die met gemak een val van twee meter hoogte overleeft. De ToughDrive Pro is een eigentijds vormgegeven 2,5 inch Hard Drive met ingebouwd anti-shock mechanisme en is gegoten in een zacht siliconen behuizing. Zo zijn waardevolle gegevens niet alleen beveiligd door software, maar nu ook extra beschermd door de sterke ‘body’. De ToughDrive Pro heeft een geïntegreerde USB 2.0-kabel en is USB-powered, waardoor een aparte stroomvoeding overbodig is. Dit maakt de kleine 250GB ToughDrive Pro van Freecom tot een ware mobiele opslaggigant van formaat.

Zijn naam kreeg hij niet voor niets, want de nieuwe krachtige ToughDrive Pro is niet enkel bestand tegen schokken en stoten, maar overleeft zelfs een val van twee meter hoogte. `Storage & security’ gaan steeds vaker en beter hand in hand, gegevens worden beschermd door middel van paswoorden en versleutelingen, maar vanaf nu wordt data ook fysiek beveiligd. Het ingebouwde anti-shock-mechanisme zorgt voor veel stabiliteit en fungeert bij een val als bumper/schokbreker. Daarnaast zorgt de zacht siliconen behuizing van de ToughDrive Pro voor extra bescherming. Zo wordt de ToughDrive op twee manieren beschermd tegen schokken, stoten of een mogelijke val.

Weken film en maanden muziek op de Freecom ToughDrive Pro
De Freecom ToughDrive Pro, welke deze maand bekroond werd met de prestigeuze internationale Reddot ‘Best of the Best’ Design Award 2007, is een geruisloze externe 2,5 inch hard drive gegoten in een zacht siliconen behuizing. Met een capaciteit tot 250GB biedt de ToughDrive Pro voldoende ruimte voor duizenden bestanden. En met zijn kleine afmetingen neemt de ToughDrive Pro minimale ruimte in beslag en is daarmee ideaal voor mobiel gebruik. Het meenemen van een aparte voeding is niet meer nodig, want de ToughDrive Pro is volledig buspowered. De razendsnelle USB 2.0-interface zorgt voor hoge datadoorvoersnelheden. Onderweg een backup maken? Met de ‘Hummer’ onder mobiele hard disken is dat geen enkel probleem.

Prijs en beschikbaarheid van de ToughDrive Pro
De ToughDrive Pro wordt standaard geleverd met geïntegreerde USB 2.0-aansluitkabel, software en de gebruikelijke 2 jaar garantie met gratis onbeperkt helpdesk support. De ToughDrive Pro is vanaf nu verkrijgbaar voor € 189,00 (120GB), € 249,00 (160GB) en € 289,00 (250GB).

Freecom ToughDrive Pro 250GB prijs vergelijking

Freecom ToughDrive Pro 160GB prijs vergelijking

Freecom ToughDrive Pro 120GB prijs vergelijking