CookiesGefen HDTV adapters introductie

21 juni 2007 07:37 door Hans Wind

Gefen HDTV adapters introductieHet bedrijf Gefen is bekend door haar zeer uitgebreide reeks adapters op het gebied van HDTV. De toch al fikse collectie van het bedrijf is uitgebreid met een aantal nieuwe producten die HD signaal en geluid kunnen omzetten of transporteren tussen verschillende HDTV apparaten.

Gefen Component + Digital Audio naar HDMI Adapter
Deze nieuwe adapter zet component video bronnen met digitale (TOSlink) audio om naar een gedigitaliseerd signaal dat vervolgens in HDMI formaat wordt doorgegeven. Met de adapter kan HD TV signaal tot 1080p bekeken worden op een HDMI scherm of projector. In de VS is de prijs voor de Component + Digital Audio naar HDMI Adapter $ 249. De verpakking van het apparaat bevat: de Adapter, een 5Volt stroomvoorziening, een Toslink Digitale Audio kabel en een handboek

Gefen Component Audio to HDMI Adapter
Deze adapter zet component video bronnen met analoog (RCA stereo) audio om naar HDMI formaat met geluid. Ook deze adapter kan een resolutie aan tot 1080p. De prijs in de VS voor de Component Audio naar HDMI Adapter zal $ 199 zijn. De verpakking bevat: de adapter, 5Volt stroomvoorziening, RCA L+R Audio kabel, 3 RCA kabel en een handboek.

Gefen Component Audio Extender
De Gefen Component Audio Extender bestaat uit een zend en ontvang systeem dat gebruik kan maken van een enkele netwerk kabel om lokale bronnen over een afstand van maximaal 100 meter te koppelen met bijvoorbeeld een HDTV. Een prima oplossingen voor situaties waarbij hoge kwaliteit video en audio over afstand moeten worden getransporteerd zonder dat signaal vertraging of kwaliteitsverlies optreed.

De Gefen Component Audio Extender kan resoluties aan tot 1080p en zowel digitaal (S/PDIF of TOSlink) als analoge (RCA stereo) kan worden doorgegeven met het video signaal. De prijs is in de VS vastgesteld op $ 399.

Gefen Wireless HDMI extenderGefen Wireless HDMI extender
Een apparaat dat zeker ook niet onbenoemd mag blijven is de Gefen Wireless HDMI extender. Hiermee kan over een afstand tot ongeveer 10 meter draadloos HDMI signaal met beeld en geluid worden doorgegeven.

De ondersteunde resoluties zijn 480p, 720p en 1080i en de transportsnelheid ligt op maximaal 480 Mbps. De extender voldoet aan de eisen die aan HDMI / HDCP apparaten worden gesteld. De prijs van de Wireless HDMI extender in de VS is $ 699.

Het is ons overigens nog niet bekend of de Nederlandse distributeurs van Gefen deze producten ook zullen opnemen in hun assortiment.