CookiesGlashart proef met beeldbellen op de HD TV

28 januari 2011 08:00 door Hans Wind

Glashart proef met beeldbellen op de HD TVGlashart heeft eind december 2010 enkele enthousiaste testers met een glasvezelverbinding in huis geselecteerd voor een proef voor beeldbellen via de televisie. Een speciale HD-tv met beeldbelfunctionaliteit is bij de testers geïnstalleerd. De proef loopt nu enkele weken en de eerste ontvangen evaluatieresultaten zijn wisselend.

De testers krijgen een maandelijkse enquête over hun ervaringen met het beeldbellen. Opvallend is dat men de dienst gemiddeld drie keer per week gebruikt. De gebruikers geven aan dat zij er een nieuwe communicatiemethode bij hebben gekregen. Vooral kleine kinderen blijken het leuk te vinden om met bijvoorbeeld opa en oma te bellen.
Een van de reacties van de ouders was: “Ze willen niet meer gewoon bellen. Dagelijks willen ze even opa en oma zien en vinden het leuk om een tekening of nieuwe kleren te showen”. Ook gebruiken de proefgebruikers om andere (internationale) contacten te beeldbellen. Nog een opvallend detail is dat de gebruikers bereid zijn om tegen betaling een dergelijke dienst in de toekomst te gebruiken.

Verbeterpunten

Er zijn ook nog punten voor verbetering, vooral als het gaat om softwarematige zaken. Gebruikers missen bijvoorbeeld een geluidsignaal als er oproep is. Toch is dit zeer waardevolle input wanneer het gaat voor de verdere ontwikkeling van deze dienst. Glashart gaat nu meten hoe vaak en hoe lang men de dienst gebruikt.

Bron: Glashart