CookiesGlashart start met beeldbellen via de HDTV

9 november 2010 12:48 door Hans Wind

Glashart start met beeldbellen via de HDTVGlashart start met het testen van HD beeldbellen via de televisie. Een HDTV met beeldbelfunctionaliteit wordt 6 maanden lang ter beschikking gesteld aan enkele testers. Deze groep krijgt vervolgens een maandelijkse enquête over hun ervaringen met het beeldbellen.

Volgens Glashart is beeldbellen vanuit huis is een belangrijke stap in persoonlijke communicatie maar zijn er nog weinig ervaringen bekend.

Beeldbellen wordt steeds populairder. Zo hebben TV fabrikanten als LG, Panasonic en Samsung al software in de televisie ingebouwd en kan een losse camera aangesloten worden. Dergelijke schermen zijn echter ook nog aangepast op lagere bandbreedtes. Glashart zal de proef mede basseren op de hoge upload snelheid van het glasvezelnetwerk.

Mee doen
Bewoners met een glashart glasvezelnetwerk kunnen zich tot 20 november opgeven voor de proef. De ideale testers zijn bij voorkeur familieleden die het leuk vinden om het beeldbellen via de tv onderling te testen. Bijvoorbeeld een opa en oma met hun kleinkinderen, of een broer en zus die beiden slecht ter been zijn en elkaar wat vaker willen zien. Verder kun je denken aan slechthorende familieleden/vrienden omdat beeldbellen zeer geschikt is voor gebarentaal. Partijen die wekelijks met elkaar vergaderen voor een vereniging kunnen zich eventueel ook aanmelden.
Het aanmelden verloopt via beeldbellen@glashart.nl

Bron: Glashart