CookiesGlashart Media verbetert Interactieve TV dienst

1 oktober 2010 07:37 door Hans Wind

Glashart Media verbetert Interactieve TV dienstGlashart Media, de landelijke aanbieder van radio- en televisiediensten op glasvezelnetwerken, heeft haar Interactieve Televisie dienst een behoorlijk verbeterd. Zo is bijvoorbeeld de navigatie verbeterd en zijn er een aantal functionaliteiten bijgekomen.

Het is nu mogelijk om via een interactief mozaïek kanaal snel een overzicht te hebben van de uitzendingen van alle zenders, om vervolgens een zender te selecteren om deze te bekijken. Je kan daarbij zelf de volgorde bepalen en je favoriete zenders bij elkaar plaatsen.

Ook is het vanaf dit najaar mogelijk om naast de Standaard Definitie (SD) en de Hoge Definitie (HD) box ook een HD box met opname mogelijkheden te krijgen. Hiermee is het mogelijk om in HD TV kwaliteit op te nemen, maar ook programma’s te pauzeren of terug te spoelen. Tijdens het opnemen kan er tegelijk een ander kanaal worden bekeken.

Tevens lanceert Glashart Media een vernieuwde electronische programmagids waarmee met één druk op de knop de programmering van alle zenders op het scherm verschijnt. De programmagids kijkt 7 dagen vooruit en is inclusief uitgebreide programma-beschrijving.

Met de herinneringsfunctie krijgt de gebruiker een seintje wanneer het favoriete programma begint. Voor degene die beschikt over de HD box met opname mogelijkheden dan is het mogelijk om vanuit de programmagids direct opnames in te plannen.

Dit jaar zal ook nog de interactieve videotheek beschikbaar komen. “Wij zijn blij dat we met onze verbeterde televisiedienst kunnen laten zien dat wij snel kunnen inspelen op de wensen van de consument. Eerder dit jaar hebben wij onder andere het aanbod aan HD zenders fors uitgebreid en hebben wij ons platform 3D geschikt gemaakt. Onze netwerken zijn 100% glasvezel en dat maakt het mogelijk om diensten die veel bandbreedte van en naar de consument nodig hebben zonder problemen te transporteren.”, zegt Niels Jonkman, van Glashart Media.

Interactieve Televisie van Glashart Media wordt via service providers aan consumenten aangeboden. Deze providers zijn: Concepts ICT, OnsBrabantNet, OnsNetEindhoven, OnsNetNuenen, Edutel, Com1, Solcon, Tweak, KickXL, Lijbrandt, Lijbrandt Telecom en XMS.

Bron: Glashart Media